Primăria Oradea a propus denumiri noi pentru podurile din oraş

Data publicării:
poduri 310315 1

Potrivit propunerilor făcute de Primăria Oradea, podul care traversează Crișul Repede și face legătura între Piața Ferdinand și Piața Unirii va purta numele "Sfântul Ladislau".

"Sfântul Ladislau au avut legătură cu istoria orașului nostru, a întemeiat episcopia romano-catolică în cetate și rămășițele sale au fost îngropate la Oradea", explică Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea, motivul pentru care a fost ales numele podului din centrul oraşului.

Podurile Dacia, Decebal şi Densuşeanu îşi vor păstra denumirile actuale şi în actele oficiale. În schimb, podul construit în zona străzii Sovata, în locul celui de pontoane, se va numi Carol I.

"Acel celebru pod Macho care este în curs de finalizare s-a propus iniţial să se numească Brătianu, pentru că intră în parcul Brătianu", susţine Istvan Huszar, viceprimar al Oradei.

În cele din urmă, edilii au propus ca podul să primească numele mareșalui Constantin Prezan.

Redenumirea podurilor va fi analizată de o comisie judeţeană. Dacă aceasta va fi de acord, propunerile vor ajunge pe masa consiliului local, care va da votul final.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri