Producție bună de grâu în Bihor, în ciuda frigului

Data actualizării: Data publicării:
VO grau

Producția de grâu din acest an, din Bihor, este mult peste așteptările fermierilor. Aceștia spun că în toamna anului trecut, condițiile meteo nu au permis plantarea semințelor decât foarte târziu, spre finalul lunii octombrie.

În plus, în primăvară grâul a fost afectat de temperaturile extrem de scăzute. În schimb, culturile au fost ajutate de ploile din lunile martie și aprilie. Astfel, în multe zone din județ producția a fost de peste 7 tone la hectar.
La recoltare, o tonă de grâu a fost cu 100 de lei mai scumpă decât anul trecut.

"Cel puțin la mine, în fermă, am obținut o producție medie pe o suprafață de 1200 de hectare de grâu însămânțată, undeva la 7200, 7300 de kilograme pe hectar. O producție destul de bună, parcă puţin mai bună ca anul trecut", spune spune Dan Corbuț, agricultor.

Acum agricultorii sunt îngrijorați în ceea ce privește producția de porumb, floarea soarelui și soia. Asta mai ales ca în județele din vestul țării a plouat destul de puțin în ultimele două luni.

"În Bihor, în Arad și Timiș nu a plouat până ieri cam de o lună și jumătate, sunt parcele de porumb unde ploaia nu le mai ajută cu nimic, s-au uscat efectiv", susţine Dan Corbuţ.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Florin Lucuța
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri