Proiect de succes, pentru colectarea selectivă

Data publicării:
deseuri-48136

În luna decembrie, compania de salubritate a convins 11 asociaţii de proprietari din Oradea să ia parte la programul de conştientizare a importanţei colectării selective. După primele trei ridicări ale gunoiului, conducerea societati a observat că volumul de deşeuri reciclabile a creascut cu 10%.

Horia Burlău - şeful secţiei de salubrizare stradală al RER Ecologic

„Au primit foarte bine ideea, foarte mulţi au spus că era şi timpul doar că este nevoie de o campanie mai amplă făcută de preşedinţii de asociaţii cu locatarii".

Până în luna mai, societatea de salubritate si-a propus să convingă toate cele 750 de asociaţii de proprietari din oraş să aplice metoda. În acest ritm, spun ei in mai putin de jumatate de an intreg orașul va colecta selectiv.

Petru Pipiş - administratorul Asociaţiei Cazaban-Oneşti

„Am invitat şi o parte dintre reprezentanţii de scară pentru a convinge pe toţi locatarii că este un lucru bun, să le selectăm la punerea în containere. La fiecare bloc am afişat care este rostul acestui container cu capac galben şi oamenii au înţeles".

Cei care au fost implicaţi în programul de conştientizare spun că este cea mai bună soluţie pentru un oraş curat.

Până în 2020, Oradea trebuie să reducă cu 15% cantitatea de gunoaie depozitată la groapa oraşului. Conform unei directive europene, reciclarea gunoiului şi colectarea selectivă a acestuia trebuie introdusă în toate oraşele României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri