Protestul vameşilor din Oradea. Funcţionarii au cerut ca sediul Regionalei Vamale să nu fie mutat la Cluj-Napoca

Data publicării:
protest vamesi

Cei 36 de vameşi care au pichetat Prefectura Bihor contestă o decizie dată pe 5 septembrie de către Direcţia Regională a Finanţelor Publice. Potrivit acesteia, mutarea birourilor Regionalei Vamale de la Oradea la Cluj-Napoca trebuie făcută până pe 20 octombrie. Protestatarii au atacat în instanţă decizia, pentru că, spun ei, punerea ei în aplicare ar însemna pentru ei pierderea locului de muncă.

"În cazul în care instanţa nu ne va da câştig de cauză, în 20 octombrie trebuie să ne prezentăm la Cluj, la noul loc de muncă", susţine Levente Lelek, angajat al Regionalei Vamale Oradea.

"Mai avem o şansă în instanţă, cu trei zile înainte. Dacă nu, nu mai avem în vedere alte măsuri", spune Ovidiu Luca, angajat al Direcţiei Vamale Oradea.

Mulţi au familii şi nu-şi permit să facă naveta ori să stea în chirie în Cluj, mai ales că nimeni nu le decontează cheltuielile.

"Este foarte greu să ne plătim chirie în Cluj şi să ţinem gospodărie în Oradea", consideră Dorina Fugaru, angajat al Direcţiei Vamale Cluj cu sediul în Oradea.

Funcţionarii mai spun că o dată cu reorganizarea, regionala vamală ar fi singura din ţară al cărei sediu nu se află într-un judeţ de frontieră. Toate aceste nemulţumiri au fost adunate într-un memoriu pe care o delegaţie a vameşilor l-a predat prefectului de Bihor.

"Dacă acest lucru va rămâne valid se va muta, se va avea în vedere găsirea unor soluţii pentru ca oamenii care nu doresc să meargă la Cluj - să aibă locuri de muncă în structura ANAF în Bihor", a declarat Claudiu Pop, prefectul de Bihor.

Prefectul a mai primit şi o listă cu numărul de funcţionarii care au copii şi a promis că va aduce situaţia la cunoştinţa sefului ANAF.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri