R.A.R. verifică starea tehnică a masinilor

Data publicării:
control 20rar-43356

Claudiu Mihuț - reporter Digi24 Oradea

"Pănă pe 20 ianuarie agenții de circulație și reprezentanții Registrului Auto Român opresc mașinile din trafic și le verifică sistemul de frănare, sistemul de direcție dar și instalațiile de iluminare și avertizare. Dacă se s-a constatat că mașina are o problemă care să pună în pericol siguranța traficului rutier v-a fi imobilizată."

comisar șef Dorin Sava - șeful Poliției Rutiere Bihor

"De asemenea autenticitatea seriilor de șasiu de motor, faptul că ceea ce este pe mașină să fie și în cartea de identitate, în cartea de înmatriculare.Verificarea tuturor autovehiculelor prin baza de auto furate."

Proprietarii masinilor depistate cu defectiuni tehnice au incercat să gasească scuze în fața politistilor.

Ion Iuga

"Cauciucurile. Ce cauciucuri aveți ? De vară. De ce nu le-ați schimbat? Pentru că nu îmi cere nimeni decât în țara românească.Eu locuiesc în Franța de 17 ani, nu mi-a cerut nimeni niciodată cauciucuri de iarnă și altă problemă este că suntem singura țară din lume unde ești oprit în trafic fără să faci o infracțiune."

inginer Liviu Bota - Registrul Auto Român

"Cele mai multe defecțiuni sunt la sistemul de iluminare, și am depistat și cauciucuri de vară pe timpul ăsta și anvelope uzate și defecțiuni la sistemul de frână de staționare."

În zilele următoare reprezentanții R.A.R și agenții de circulație vor intensifica controalele in întreg județul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri