Refugiaţi sirieni, găsiţi într-o casă părăsită şi într-o pădure din Maramureş

Data actualizării: Data publicării:
refugiati

39 de refugiaţi sirieni au fost găsiţi duminică într-o localitate din Maramureş, majoritatea ascunşi într-o casă părăsită. Localnicii sunt cei care au alertat autoritățile, după ce au văzut mișcare în locuința abandonată.

Sirienii au fost găsiţi în Așuaju de Jos, din județul Maramureș. 28 dintre ei au fost localizați într-o casă părăsită din sat, aflată în proprietatea unui bărbat dat în urmărire generală de trei ani. Alți 11 se ascundeau într-o pădure din apropiere.

Este vorba despre mai multe familii de sirieni, adulți si copii care au cerut azil politic în România. Unii au fost duși deja în centrul pentru refugiați din Șomcuta Mare și tot acolo vor ajunge în următoarele ore și ceilalți.

Sirienii au post percheziționați și nu au aveau acte asupra lor, iar din controlul medical efectuat a rezultat că nu au fost victimele unor agresiuni fizice.

Polițiștii fac acum cercetări pentru a stabili cum au ajuns refugiații în România, cine i-a adus până aici și cine i-a ajutat să treacă frontiera. Cel mai probabil au fost sprijiniți de una sau mai multe călăuze, iar apoi au fost abandonați în satul izolat din Maramureș.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri