Reţele de apă şi canalizare pentru Sînmartin. Investiţia, prin proiectul Aparegio

Data publicării:
retea Sinmartin 010415

Compania de Apă Oradea a semnat un nou contract prin care reţelele de apă şi canalizare vor fi extinse în Sînmartin şi cele trei sate ale comunei: Cordău, Cihei şi Rontău. Finanţarea de 4 milioane de euro este posibilă datorită economiilor care s-au făcut în cadrul proiectului Aparegio.

"Am reuşit să contractăm toate lucrările care au fost prevăzute, realizând o economie în urma licitaţiilor de aproape 27 de milioane de euro", a confirmat Ilie Bolojan, primarul Oradei.

Lucrările la reţelele de apă şi canalizare se vor desfăşura în zona metropolitană a Oradei. Cele mai mari vor fi realizate în Cihei şi Cordău, unde nu există canalizare.

"Avem reţea de distribuţie apă şi canalizare în Cihei de 4.088 de metri, conducte de colectare a apei  - 12.688 de metri. "În Rontău, avem o reţea de distribuţie de peste doi kilometri", a precizat Lucian Popuş, primarul comunei Sînmartin.

Reţele de apă şi canalizare vor fi introduse şi în cartierul de tineri din Sînmartin. Autorităţile locale promit că lucrările vor fi gata până la sfârşitul anului.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri