Sari la conținut
News Alert

Reţetă de weekend: ciulama de pui cu cartofi natur

Reţeta culinară pe care v-o propunem este una uşor de preparat şi la îndemâna oricărei gospodine. Aşadar, vă invităm să aflaţi cum se prepară ciulamaua din pulpă dezosată de pui cu cartof natur, ciuperci, bacon şi cârnat de casă. Este un preparat delicios, care sigur îşi va face loc în meniul de zi cu zi.

Ingrediente:
- 200 gr. pulpă de pui dezosat
- 50 gr. cârnat de casă
- 50 gr. bacon
- o jumătate de ceapă
- o jumătate de ardei
- 100 gr. smântână lichidă
- 250 gr. cartofi
- 1 cub de unt
- sare
- piper
- pătrunjel
- ulei

Pentru început se pune uleiul la încins şi se adaugă carnea tăiată cuburi. Aceasta se lasă la rumenit între 8 şi 10 minute, până când prinde o crustă. Urmează cârnatul de casă şi baconul, care se lasă câteva minute ca să prindă culoare.

"Putem să adăugăm ceapa, ardeiul, ciupercile tăiate fideluţe", spune bucătarul.

Peste toate acestea se pun sare şi piper după gust, se amestecă puţin şi se lasă la foc, nu înainte să turnăm peste întregul preparat puţină supă de pui. Între timp, se pregătesc cartofii care în prealabil au fost fierţi şi se topeşte un cub de unt într-o tigaie.

"Cartofii îi tăiem cuburi, apoi îi punem în unt cu puţină sare, piper şi pătrunjel."

Peste carnea rumenită se adaugă la final smântână lichidă şi pătrunjel.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă