SATU MARE. Amendă pentru un indicator de circulaţie nemaiîntâlnit

Data actualizării: Data publicării:
semn circulatie satu Mare

Un om de afaceri din Satu Mare a găsit o modalitate inedită de a-și face singur dreptate. Nemulțumit că nu putea intra în curtea sediului firmei sale din cauza mașinilor oprite în zonă, bărbatul a amplasat în stradă un indicator pe care stă scris "Nu parcați! Pericol de pană". Polițiștii nu i-au apreciat inițiativa și l-au amendat cu 3 mii lei.

"E o aberație curatã!"

Asta cred șoferii despre neobișnuitul indicator care și-a fãcut apariția de câteva zile pe o stradă din Satu Mare. Deși nu se regãsește în Codul Rutier, semnul de circulație le transmite conducãtorilor auto un avertisment.

"Nu parcați, pericol de pană" Ori chemi poliția locală să dea amendă, ori…nu pui așa ceva", spune un şofer. Altul este de-a dreptul revoltat: "Mi se pare absurd! Foarte absurd!"

Nu la fel consideră cei care au pus avertismentul în stradă.

"Ineditul indicator a fost amplasat în zonă chiar de reprezentanții unei firme. Oamenii se plâng că nu puteau să intre în propria curte din cauza mașinilor parcate neregulamentar", a aflat Izabela Jurasko, corespondent Digi24 Oradea.

"Aici parchează mașini, vine și zice: "Păi, scuzați-mă!", iar eu trebuie să stau 20 de minute să ies. Deci, pentru asta l-am pus", se justifică un reprezentant al firmei.

"- Am avut și un conflict cu locatarii din casa asta acum ceva vreme.
- De ce?
- M-au amenințat, dar acum mult timp.
- De ce?
- Că am parcat în fața casei lor", spune un locatar din zonă.

În această dimineață o echipă a Poliției din Satu Mare a mers să stea de vorbă cu administratorul firmei.

"Normal?! Nu-i normal, cum să fie normal?! Nu-i legal! Nu se pot monta decât cu avizul administratorului drumului, care e Primăria, și cu avizul Poliției Rutiere", susţine agentul-șef Bogdan Pașcalău, de la Poliția Satu Mare.

"În urma verificărilor efectuate de polițiștii rutieri a fost identificată persoana care a amplasat indicatorul "Nu parcați, pericol de pană" ca fiind administratorul unei firme. Cel în cauză va fi sancționat contravențional", a declarat comisarul Florentina Nagy, purtătorul de cuvânt al Poliției Judeţene Satu Mare.

Pentru cã a încercat sã îsi facã singur dreptate, omul de afaceri din Satu Mare a fost sancționat cu 21 de puncte amendă, adicã 3.000 de lei. Poate plãti jumãtate din sumã în 48 de ore, dar i s-a pus în vedere sã ia indicatorul buclucaș chiar astãzi.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri