Teatru pentru... bebeluşi. GALERIE FOTO

Data publicării:
teatru copii9

Conceput după model norvegian de o artistă din Ungaria, spectacolul este special gândit pentru copiii sub trei ani. Reprezentația îşi propune doar să capteze atenţia celor mai mici spectatori preţ de 20-25 de minute.

"Era foarte interesant și mă bucur că și copilul era foarte interesat. De obicei e un copil care se mișcă și nu stă într-un loc, dar acum s-a comportat foarte bine", spune un părinte.

Sala de spectacol a fost special amenajată pentru copii şi părinţi. În loc de scaune, spectatorii stau pe perne, iar mămicilor li se dă voie să iasă să schimbe scutecul copilului, dacă e nevoie. Actorii folosesc o obiecte de recuzită simple, pe care le transformă în diferite figuri, de exemplu, animale.

"E foarte interesant și foarte interactiv. Chiar că i-a plăcut. Acum suntem prima oară, dar sper să mai fie astfel de evenimente, și o să venim la fiecare."

Actorul Sándor Tibor Lélek explică: "Teatrul pentru bebeluși, ca și curent teatral, este originar din Scandinavia. În Ungaria, deja este cunoscut, și în ultima vreme, a luat ființă și la noi."

Spre deosebire de o piesă de teatru pentru adulți, copiii care vin aici nu trebuie să fie "cuminți". Ei sunt lăsaţi să se mişte şi să reacţioneze liber la ceea ce văd pe scenă. La sfârşitul spectacolului, actorii ies de pe scenă printre copii şi totul se transformă într-un teren de joacă.

Spectacolul pentru bebeluşi este pus în scenă de secţia maghiară a teatrului de păpuşi din Oradea din primăvara acestui an.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Monica Pop
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri