Țigări de contrabandă în valoare de aproape 80.000 de lei, confiscate la granița de nord

Data actualizării: Data publicării:
tigari Ucraina granita

Peste 7.000 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană au fost confiscate de poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei în cadrul unor operaţiuni la graniţa de nord. Marfa ilegală valoarează aproape 80.000 de lei.

Cea mai mare cantitate a fost găsită joi, 23 noiembrie, într-un autoturism fără număr de înmatriculare, abandonat pe o stradă din localitatea Horodnicu de Sus, jud. Suceava. În interiorul mașinii polițiștii de frontieră au observat un colet învelit în folie de culoare neagră și mai multe cartușe cu țigări. Vehiculul a fost dus la sediul Poliţiei de Frontieră şi au început căutările şoferului acestuia.

"În urma inventarierii țigărilor, s-a constatat că în autoturismul abandonat se aflau 3.537 pachete țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de 41.300 lei, întreaga cantitate fiind ridicată în vederea confiscării", se arată într-un comunicat al ITPF Sighetu Marmaţiei. "Pe timpul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că în activitatea infracțională este implicat cetățeanul român Nicolai C, în vârstă de 32 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava."

Alte ţigări de contrabandă au fost descoperite în Rona de Sus, jud. Maramureș. Astfel, în apropierea frontierei, ascunse în vegetație, au fost găsite 6 colete cu 3.000 de pachete de țigări de proveniență ucraineană. Valoarea acestora depăşeşte 35.000 de lei.

"La scurt timp autorităţile de frontieră ucrainene au comunicat faptul că pe teritoriul lor, pe direcția respectivă, au reținut o persoană, care a participat la activitatea infracțională", au precizat poliţiştii de frontieră.

În noaptea de joi spre vineri, 520 de pachete de ţigări din Ucraina au fost descoperite într-o maşină condusă de un sătmărean de 25 de ani, care s-a prezentat la intrarea în ţară, prin vama Halmeu.

Marfa era ascunsă în ușile autoturismului.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: ITPF Sighetu Marmaţiei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri