Tinerii nu renunţă la fumat

Data publicării:
stirea 206 20anti 20fumat-33595

Fumatul îmbătrânește, îmbolnăvește și poate ucide. Acesta a fost mesajul prezentat in scoli de inspectorii anti-drog care le-au aratat tinerilor imagini șocante cu bolile provocate de fumat și le-au explicat de ce ajung dependenti de nicotina.

Călin Pop - inspector în cadrul centrului Anti-Drog

"Rolul campaniei este de ai sensibiliza un pic, de ai conștientiza despre efectele la care se expun și de consecințele pe care le are fumatul în special la vărsta lor, și din păcate de la an la an tot mai mulți tineri încep să fumeze."

Marilena Crişan - medic pediatru pneumolog

"Sunt boli care încep de la cancerul de buză pănă la cancerul bronho-pulmonar, pneumonii interstițiale, bolile de plămăni dar sunt afectate și celelalte organe pentru că nicotina conține foarte multe substanțe toxice."

Medicii spun că fetele se apucă de fumat la 13-14 ani dar renunță la obiceiul nociv în perioada majoratului iar băieții încep la 18 ani si putini sunt cei care renuntă. Mulți dintre liceeni nu sunt impresionați nici de boli și nici de prețul ridicat al unui pachet de țigări. În ciuda amenințărilor acestia continua să fumeze la scoală în pauze.

Ioan Pirtea - directorul adjunct al Liceului Teoretic Onisifor Ghibu din Oradea

"Copiii care vor fi prinşi vor primi puncte de penalizare. Acestea adunate după a doua abatere când sunt prinși le va fi scăzută nota la purtare. "

Potriviit ultimelor statistici in Romania aproape 5 milioane de persoane fumează. Aproape jumatate dintre acestia s-au apucat de fumat de la varsta de 15 ani

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri