Tot mai puţini tineri ţin post

Data publicării:
stirea 209 20post-37778

Studiul mai arată că familia are un rol important în deprinderea de a posti în rândul tinerilor - 20% dintre persoanele până în 20 de ani ţin mai degrabă post pentru că se obişnuieşte în familie, în timpce persoanele mai mature au ca motivaţie principală credinţa şi normele religioase.Preoţii spun că postul este esenţial în viaţa credincioşilor, însă susţin că nu ajunge să te abţii de la mâncarea de dulce.

Ioan Codorean - preot la Biserica cu Lună din Oradea

"Atât postul trupesc adică abținerea de la carne sau de la lapte dar mai cu seamă trebuie să ne abținem și de la ce poate să dărăme într-un fel sau altul toată strădania noastră trupească."

Tinerii respectă cel mai puţin obiceiul postului. 37 la sută dintre ei se abţin de la carne, însă doar nouă la sută îl duc la bun sfârşit pe toată durata celor 40 de zile.

Amorin Popa - medic nutriționist

"În general, tinerii sănătoși fără o afecțiune vizibilă nu pot fi afectați și pot uneori chiar să aibă efecte pozitive. Trebuie luat în considerare și contextul socio-medical al tănărului care de multe ori este ignorat sau ascuns."

Ioan Codorean - preot la Biserica cu Lună

"Ei nu înțeleg adevarata dimensiune a postului, faptul că postul este o jertfă că este un mijloc de purificare sufletească și apelează la o dietă oarecare pentru a îmbunătăți estetica trupului. "

Românii înlocuiesc carnea, lactatele, ouăle și dulciurile cu produse din soia.

Amorin Popa - medic nutriționist

"Categoric nu recomandăm postul negru la nimeni, dar pe de altă parte în cazul acestor posturi spirituale, le recomandăm după o discuție cu medicul."

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri