Tribunalul Bihor a anulat alegerea președintelui și vicepreședinților CJ Bihor

Data actualizării: Data publicării:
CJ Bihor

Într-o decizie luată vineri, 10 martie, magistrații Tribunalului Bihor au anulat hotărârile prin care în 2016 erau aleși președintele și vicepreședinţii Consiliului Județean Bihor. În acest fel, judecătorii au dat dreptate filialei județene a PNL, care a contestat felul în care a fost votată conducerea administrației bihorene.

PNL vs CJ Bihorfoto: arhivă - 28 iunie 2016, alegerin în CJ Bihor

În dosarul aflat pe rolul secției Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Bihor figura ca reclamant PNL Bihor, iar ca pârâți Consiliul Județean Bihor, președintele acestuia, Sandor Pasztor (UDMR), și vicepreședinții legislativului județean Traian Bodea (ALDE) și Ioan Mang (PSD).

Liberalii au contestat felul în care conducerea CJ Bihor a fost aleasă în 28 iunie 2016, mai precis faptul cã nu a fost respectat secretul votului consilierilor. Atunci aleșii din ALDE, PSD și UDMR și-au exprimat opțiunile la masă, în sală, nu în cabina de vot, cum spune legea – susțin cei din PNL

Ca atare, liberalii au cerut ca ședința de constituire să fie anulată. Judecătorii au acceptat solicitarea avocatului PNL Bihor de a viziona imagini de la ședința din 28 iunie, dar nu au fost de acord să audieze martori sau pe vicepreședintele CJ Ioan Mang.

După o amânare, Tribunalul Bihor a pronunțat vineri o sentință care a fost publicată pe portalul instanțelor.

Astfel, completul de judecată „admite acţiunea formulată de reclamantul Partidul Naţional Liberal - Filiala Bihor în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Judeţean Bihor, Pasztor Sandor, Bodea Traian şi Mang loan, şi în consecinţă: Dispune anularea Hotărârii Consiliului Judeţean Bihor nr. 152/28.06.2016 privind alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor si a Hotărârii Consiliului Judeţean Bihor nr. 153/28.06.2016 privind alegerea vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean Bihor.”

Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri