Vacanță prelungită pentru bugetari

Data publicării:
comercianti bugetari

Orădenii care au încercat să ajungă la ghişeele Finanţelor Locale sau în birourile funcţionarilor din Primăria Oradea au fost întâmpinaţi de portarul instituției, singurul angajat din toată clădirea. De la acesta au aflat că activitatea în Primărie va fi reluată abia săptămâna viitoare.

În urma unei hotărâri de Guvern, ziua de 27 decembrie a fost declarată liberă și va fi recuperată ulterior. Programul normal de lucru a fost reluat luni, pe 30 decembrie. În schimb, patronii din sectorul privat nu au vrut să mai piardă o zi de lucru din cauza sărbătorilor. Cele mai active au fost brutăriile și cofetăriile care și-au chemat angajații la lucru cu noaptea în cap ca să poată onora toate comenzile.

"Acum pâinea are cea mai mare cerere. Comenzile sunt destul de mari și vor crește treptat cu cât ne apropiem mai mult de Revelion", susţine Horea Secară, directorul de marketing al unei brutării.

La lucru s-au întors și florăresele. Nu au dus lipsă de comenzi, pentru că mulţi au comandat buchete de flori de Sfântul Ştefan.

La rândul lor, marile lanțuri de magazine au anunțat că vor fi deschise, inclusiv pe 31 decembrie. Până atunci, programul de lucru va fi prelungit pentru ca românii să își facă toate cumpărăturile de Revelion.

reporter: Claudiu Mihuț
operator: Darius Pop
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri