Work and Travel | Programul prin care studenţii români pot să se distreze şi să câştige bani în America

Data actualizării: Data publicării:
WorkandTravel

În plină sesiune, unii studenţi îşi fac bagajele ca să plece în vacanţă. Şi nu oriunde, ci peste Ocean, unde vor vizita Statele Unite, dar şi vor munci pe bani deloc puţini. Reuşesc acest lucru prin programele Work and Travel oferite an de an tinerilor din universităţi. Unii au fost şi în anii trecuţi, iar pentru că banii câştigaţi au fost mulţi şi experienţele de neuitat, merg şi acum.

Alexandra Brebe a bifat în vara anului trecut prima experienţă peste Ocean, de unde s-a întors cu o mulţime de amintiri. Tânăra studentă şi-a petrecut vacanţa în Salt Lake City unde a lucrat în două locuri ca să-şi câştige banii de buzunar.

"- A fost o experienţă care m-a maturizat ca persoană. Pentru prima oară în viaţa mea am putut să fiu independentă timp de trei luni şi jumătate, departe de familia mea.
- Cam cu câţi bani te-ai întors sau câţi ai reuşit să faci acolo?
- Vreo 10 mii de dolari, cam aşa, şi am venit acasă cu vreo 3.000, am cheltuit pe tot felul de chesti, am fost la concerte", spune Alexandra.

Zilele acestea, tânăra îşi face, din nou, bagajele. Va ajunge tot în State Unite, însă într-un loc la care a visat demult.

"În aproximativ trei zile plec în California. Mereu mi-am dorit să ajung acolo şi sunt foarte încântată, o să fiu aproape de plajă şi poate o să profit mai mult de timpul meu liber faţă de data trecută."

Printre cei care vor trăi o experienţă similară se numără Vlad Chelaru, care va pleca în America pentru prima dată.

"Voi lucra la jobul pe care mi l-am găsit şi împreună cu prietenii cu care voi merge acolo probabil vom vizita zona din împrejurul oraşului Orlando, atracţiile turistice."

Filip Guţ a ajuns pe tărâm american de doar câteva zile şi este de-a dreptul încântat de ce a găsit acolo. Studentul la Politehnică va lucra ca şi ajutor de bucătar.

"E super fain, parcă e mult mai cald ca la noi, adică temperatura nu spune asta, dar atmosfera e diferită, e aer de Ocean. Am vrut să experimentez ceva nou şi să-mi exersez engleza cu oameni care vorbesc fluent aici, de o viaţă."

Ca să ajungă la muncă peste ocean, studenţii trebuie să fie îndeplinească mai multe condiţii: să fie înscrişi la o facultate de stat sau privată, la cursurile de zi, să aibă între 18 şi 30 de ani şi să cunoască limba engleză. În plus, ei trebuie să acopere cheltuielile de plecare care se ridică undeva la 3.000 de dolari.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri