ORADEA. Zeci de locuri de parcare albe devin parcări de scurtă durată

Data actualizării: Data publicării:
parcare domiciliu

Primăria Oradea a decis transformarea celor 67 de locuri de parcare de lungă durată (marcate cu alb) de pe strada Episcopului Mihai Pavel în parcări de scurtă durată (marcate cu galben). Măsura a fost luată din cauza aglomerației şi pentru a le da posibilitatea cetățenilor care au de rezolvat probleme în centrul Oradei să își parcheze autoturismele în zonă, se justifică autorităţile.

parcare
foto: oradea.ro

„Considerăm că este nevoie de un anumit timp pentru ca cetățenii să fie informați și să ia cunoștință de această schimbare. Tocmai de aceea, am decis ca aceste locuri să fie considerate parcări galbene doar de la 11 septembrie 2017. Până atunci nu se aplică amenzi, chiar dacă aici vor parca persoane care dețin abonament”, a transmis directorul Direcției Patrimoniu Imobiliar Oradea, Lucian Popa.

Pe locurile de parcare de culoare galbenă se poate parca maximum două ore, la un tarif de 1,3 lei pentru 30 de minute și 2,6 lei pentru 60 de minute.

Tot în zona centrală, pe strada Iuliu Maniu, pe tronsonul cuprins între strada Jean Calvin și Piața Unirii, pe partea stângă în sensul de mers spre Piața Unirii, 25 de de locuri de parcare de lungă durată au fost transformate în parcări de scurtă durată. Și acestea sunt considerate parcări galbene, începând cu 11 septembrie.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri