Ziua României, la Roma. Filarmonica de Stat din Oradea a concercat în Parco della Musica

Data publicării:
Roma filarmonica

Ziua României a fost sărbătorită şi la Roma, în acorduri de muzică clasică. Filarmonica din Oradea a concertat într-una dintre cele mai prestigioase săli de spectacole din Italia, la invitația Ambasadei României. Printre invitaţi s-au numărat reprezentanţi ai Guvernului italian, oameni de afaceri, diplomaţi şi români de succes din peninsulă.

Sala Petrasi din complexul Parco della Musica din Roma a răsunat joi în acordurile muzicii culte româneşti. Filarmonica de Stat din Oradea a oferit un program de excepţie, sub bagheta dirijorului Janko Zsolt.

"România, împreună cu Italia, acesta a fost mesajul central, doreşte să participe la construcţia unei Europe dinamice, care poate să ofere un răspuns problemelor de astăzi pe care şi le pune societatea europeană", a declarat George Bologan, ambasadorul României în Italia.

"Astăzi în Italia trăiesc 1.150.000 de români, în timp ce în România există peste 40 de mii de afaceri italiene. Ceea ce înseamnă integrare, prietenie între cele două popoare", consideră Cosimo Maria Ferri, subsecretar de stat în Guvernul Italiei.

Evenimentul de la Roma a fost organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, care a asigurat deplasarea Filarmonicii în Italia.

"Cred că noi am câştigat foarte mult. În această seară, într-un eveniment foarte frumos aici, în Roma, a fost rostit numele Oradei, Bihorului şi al României", spune Sandor Pasztor, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Printe invitaţii la acest eveniment s-au numărat reprezentanţi ai guvernului de la Roma, foşti ambasadori ai Italiei in Romania, diplomaţi dar şi români care lucrează sau studiază în peninsulă.

"Sunt de două luni la Roma şi mă simt extraordinar. Mă simt foarte bine datorită faptului că italienii seamănă foarte bine cu românii", susţine Alina Bălaj, studentă în Roma.

La finalul evenimentul, invitaţii au luat parte la o recepţie organizată de Ambasada României în foaierul complexului Parco della Musica.

Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri