Campionatul Naţional de Street Workout. 14 tineri din toată ţara au participat la competiţie

Data publicării:
workout

”Dintotdeauna ne-am folosit de propria greutate şi ne-am căţărat”, - De ce street workout? ”Pentru că este ieftin şi accesibil oricui şi poate fi practicat indiferent de vârstă”, spune Doru Dorobăţ, organizator.

Printre cei 14 concurenţi, şi o domnişoară. Cristina practică acest sport de mai puţin de doi ani. Recunoaşte că a fost foarte greu la început, dar a fost mereu susţinută de fratele ei şi nu a dorit să renunţe.

”Două zile mă antrenez, o zi pauză, că trebuie să ne relaxăm şi muşchii, nu putem încontinuu”, - Prietenele tale ce spun despre pasiunea ta pentru sportul ăsta? ”Spun că e puţin ciudat ce fac, sunt reticente, dar eu sper cu timpul să motivez cât mai multe fete”, afirmă Cristina Muraru.

Sorin Toma este un veteran al mişcării. Face street workout de cinci ani, iar vara trecută a câştigat campionatul naţional, titlu pe care intenţionează să îl păstreze şi acum. ”Trebuie multe ore de antrenament, multă dedicaţie, multă pasiune şi un regim de alimentaţie foarte strict, deci este greu, per total este greu”, afirmă el.

Nici soarele puternic şi nici ploaia începută brusc nu i-au determinat pe spectatori să plece acasă. Zeci de tineri au admirat încântaţi performanţele sportivilor.

”Foarte greu, pentru că e numai propria greutate, chiar dacă nu e ca la sală, nu ridici greutăţi mari, e foarte greu, foarte complicat să faci exerciţiile astea cu propria greutate”, ”Dacă excelezi în acest sport, nu e foarte greu”, - Pe tine te tentează sau preferi doar să te uiţi? ”Mă tentează”, spun spectatorii.

Campionatul de la Orăştie a fost câștigat, previzibil, de Sorin Toma. El va reprezenta România la Campionatul Mondial de Street Workout de la Moscova.

Street Workout-ul, noul sport de stradă

Reporter: Andrada Velciov
Operator: Tiberiu Mariş
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri