Consilierii judeţeni timișeni vor asigurări de viaţă

Data publicării:
asigurari

Iniţiativa a fost lansată în plenul Consiliului Judeţean de consilierul Marcel Mihoc. Acesta consideră că familia unui ales judeţean trebuie protejată în cazul unui eveniment nefericit.

„Dacă mâine aş merge până la Lugoj, în interes de serviciu, şi aş avea un accident care s-ar solda, probabil cu moartea mea? Ce se întâmplă cu familia mea sau ce ajutoare primeşti din partea Consiliului Judeţean? Răspunsul a fost că nu primim absolut nimic. În aceste condiţii, am propus colegilor mei să găsească o variant legală, eventual să facă o asigurare de viaţă pe perioada mandatului”, afirmă Marcel Mihoc.

„Cred că la un moment dat poate deveni foarte oportun, bineînţeles, după o studiere atentă în privinţa costurilor ca pe perioada mandatului un consilier judeţean să beneficieze într-o anumită măsură de această asigurare de viaţă", susține Liviu Cocean, consilier judeţean.

Conducerea Consiliului Judeţean Timiş crede că problema trebuie verificată din punct de vedere juridic înainte să se transforme într-un proiect de hotărâre.

Sumele ar fi mai mult decât infime. Vorbim la nivelul Consiliului Judeţean care pot prevedea pentru situaţii deosebite. Aici nu discutăm numai de moarte. E o situaţie care trebuie analizată. Eu zic că a fost făcută corect din punct de vedere sufletesc. Va trebui să fie îmbrăcată juridic", anunță Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Consilierii judeţeni sunt remuneraţi cu 800 de lei pe lună pentru activităţile desfăşurate în cadrul instituţiei.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Cosmin Pîrlogea
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri