Crăciunul la serviciu. Printre cei care și-au petrecut ziua muncind se numără taximetriști, florari, angajaţi RATT

Data publicării:
craciun prima

”Hohoho! La mulți ani! Crăciun fericit!” - așa s-a gândit acest șofer de taxi să își atragă clienții în ziua de sărbătoare. S-a deghizat în Moș Crăciun și îi așteaptă pe cei care merg în vizită la apropiați, dar vor să îşi lase mașinile acasă. ”Trebuie să lucreze cineva și de Crăciun. Oamenii se plimbă ici-colo, își lasă mașina acasă să servească o țuică, un vin. E Crăciunul. În fiecare an, de Crăciun, fac bucuria asta copiilor. Când mă văd pe stradă le fac cu mâna”.

Numărul taximetriştilor care îşi petrec Crăciunul la serviciu este mult mai mare, deși nu toți și-au pus barbă albă și haine roșii înainte de a se urca la volan. Îi consolează nu doar câştigul, ci şi gândul că vor petrece seara alături de cei dragi: ”Avem timp și pentru asta. Ziua e lungă, după-amiază stăm în familie”, - Se câștigă mai bine astăzi de Crăciun, față de alte zile? ”Nu, e mai lejer”, ”Noi, ăștia mai în vârstă, nu avem unde merge, nu mergem la chefuri. Nu prea circulă, văd că e liber deocamdată, merg îndată acasă”.

Şi angajații Regiei Autonome de Transport Timișoara sunt la datorie de Crăciun: ”Așa a picat ce să facem. Trebuie să lucrăm”, - Trebuie să vă acoperiți turele? ”Normal. Merge lumea de sărbători și trebuie”.

Motivați de gândul că vor avea mai mulți clienți, comercianții din piețele de flori au ţinut tarabele deschise chiar dacă e zi de sărbătoare: ”Trebuie să venim, că avem flori. Nu sunt așa mulți, care nu au venit ieri vin astăzi, care nu vin azi, vin mâine”, ”Dacă nu am fi noi, cine ar vinde flori. Trebuie să aibă lumea flori și pentru Crăciun sau zile mai deosebite”, - Veniți în fiecare an de Crăciun? ”Acum, la criza asta, venim”.

Experienţa anilor trecuţi le-a arătat că românii cumpără chiar și flori apropiaților, aşa că au pregătit buchete pentru fiecare buzunar: ”Avem și buchete mai mari, buchete exotice la 200 de lei, așa de mijloc la 60-70. Prețuri pentru toată lumea, chiar și umilele garoafe la 2 lei firul”.

La datorie este şi întreg personalul din spitale, dar şi cei care asigură ordinea şi liniştea publică, jandarmi, poliţişti locali şi agenţi de la Rutieră.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Tibor Alasu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri