Diferenţele de temperatură de la o zi la alta, pericol pentru organism 

Data publicării:
temperaturi A

Dacă săptămâna trecută, temperaturile înregistrate prevesteau venirea iernii, astăzi, mercurul din termometre a urcat până la o valoare de 21 de grade Celsius, motiv perfect pentru timişorenii care au dorit să servească o băutură la terase.

Diferenţele mari de temperatură au creat dileme: ”Cu hainele e o tragedie, ca de obicei le punem separat, de vară şi de iarnă. Și acum nu am avut hainele de iarnă la îndemână, cu chiu cu vai le-am scos”, ”Am o haină în maşină, una în mână şi aşa mai departe”.

 

Diferenţele mari de temperatură creează un dezechilibru şi în organism: ”E foarte neplăcut, mai ales trecerea de la cald la frig”, ”Oboseala, la -10 grade la 20 de grade, se simte fantastic”, ”Se simte, se simte, mai ales pe sistemul osos, dureri de cap. Dar ce putem face, le dă Dumnezeu, le ducem”.

Medicul primar Virgil Musta ne informează: ”Ne afectează din punct de vedere al sănătăţii, deoarece dezechilibrează puţin organismul, mai ales din punct de vedere al imunităţii, ceea ce presupune la anumite afecţiuni acute, precum infecţiile care sunt mult mai frecvente în această perioadă”.

Si tot pentru a preveni infecţiile, medicii spun că este foarte important ca temperatura din casă sa nu fie foarte ridicată. Între 20 - 23 grade Celsius sunt valorile ideale. Valori care se vor regăsi şi in termometrele exterioare, în zilele următoare.

reporter: Adina Iriza
operator: Cosmin Pîrlogea
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri