Doi bătrâni abandonați în azilul din Liebling

Data publicării:
batrani 1

Scene de groază la azilul de bătrâni care funcționa ilegal în localitatea Liebling din Timiș. Comisarii OPC ajunși aseară la fața locului pentru închiderea definitivă a căminului au apelat 112, după ce din clădire au auzit strigăte disperate. Pompierii au reușit să deschidă ușa și să le permită accesul medicilor de pe ambulanță pentru că, în continuare, administratorul căminului a refuzat accesul autorităților.

"Sunăm la 112 că se aude după ajutor. Ați auzit și dvs? Da, am auzit! Extraordinar! În mod normal nu mai trebuia să fie nimeni aici, nu? Așa știm și noi că din moment ce e închiderea unității...O să sunăm la 112, ce să facem?"

Comisarii OPC Timiș, aseară la căminul ilegal pentru bătrâni din Liebling pentru închiderea definitivă, au cerut ajutorul ambulanței și pompierilor după ce au constatat că în casă încă se aflau doi bătrâni, cu toate că activitatea era suspendată. Medicii de pe ambulanță au reușit să intre în imobil numai după ce pompierii de la ISU Timiș au deschis ușa.

"Să vedem cum stați cu inima. Imediat o să vin și la domnul de acolo."

"Reprezentantul legal al acestei societăți, care a ținut aici 11 bătrâni, persoane vârstnice cu diverse probleme de sănătate, a refuzat să răspundă la orice solicitare a instituțiilor de pe raza județului Timiș, a primit de la DSP suspendarea activității, astăzi a primit închiderea definitivă de la OPC. Am procedat la afișarea procesulu verbal inclusiv a deciziei de închidere a unității astfel încât să salvăm viețile oamenilor. Despre asta vorbim astăzi aici", susţine Mihaela Ignat, comisarul șef al OPC Timiș.

Administratorul căminului ilegal susținea că în incinta lui nu mai este niciun bătrân.

"Închiderea e improprie, acuma este gol în momentul de față. Unde sunt cei trei bătrâni? Nu au rămas trei bătrâni acolo? I-au luat aparținătorii", spunea Constantin Tăutu, administratorul căminului ilegal.

Pus în fața unei alte realități...

"Mâine a zis că vine după ei. Dvs cum ați intrat în interior? În ce bază? Cine urmează să vină după dumnealor că înțeleg că nu mai au familii. Așa spuneați. Au familii, stați liniștită, au familii. Cine l-a adus de la spital pe domnul mai în vârstă, care ieri era la spital, astăzi este în azil. Eu nici nu știu de el. Nu am fost la Liebling azi. Cine i-a semnat externarea? Cine l-a scos de acolo, eu nu știu. Cine l-a adus la dumneavoastră în azil, înapoi? Nici asta nu știu."

Unul dintre cei doi bătrâni care se aflau în azil a fost transportat înapoi la spital, în vreme ce al doilea a refuzat să plece.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri