Flagrant la Timișoara, într-un dosar de șantaj. Schimbarea unei declarații date Poliției: 1.000 de euro

Data publicării:
caz politie



În luna august, Parchetul General Frankfurt – Germania a înaintat către autorităţile române o cerere de comisie rogatorie internaţională, într-un dosar penal în care trei cetăţeni români sunt suspectaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri şi înşelăciune.

Anchetatorii germani susțineau că, începând cu anul 2011, suspecţii, aflându-se pe teritoriul acestei țări, ar fi efectuat mai multe tranzacţii cu autoturisme, fără a achita taxele datorate bugetului de stat.

IPJ Timiș precizează că, în urma audierilor efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, în cursul zilei de luni, s-a stabilit că Constantin B., de 41 de ani, ar fi înfiinţat o firmă prin care efectua tranzacţiile cu autoturisme, falsificând, în prealabil, mai multe documente pentru a crea impresia cumpărătorilor că starea autovehiculelor este alta decât cea reală. Totodată, acesta ar fi înregistrat firma pe numele lui Simion K., de 61 de ani, fără a-i aduce acestuia la cunoştinţă, creându-i impresia că este un simplu angajat.

După ce Constantin B. a aflat faptul că Simion K. a fost audiat de poliţişti şi este posibil să aibă probleme, l-a amenințat, atât pe el, cât și pe soția lui, cu acte de violenţă. Până la urmă, l-a constrâns să îşi schimbe declaraţia şi, totodată, i-a promis în schimb 1.000 de euro.

Astăzi, cei doi s-au prezentat în faţa unui notar public pentru redactarea declaraţiei respective, moment în care au intervenit poliţiştii. Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, ne comunică Poliția timișeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri