Grădiniţă de stat, condiţii ca la privat, cu bazin, sală de sport și multe altele

Data publicării:
gradinita

Copiii, dar și părinții sunt cei care se bucură cel mai mult de noile condiţii de la Grădiniţa Nr.26 din Timişoara, loc unde vin zilnic peste 500 de micuţi: ”Să fie condiții, jucării, amenajat. Acum au și bazin cu atât mai mult. O să fie concurență”, ”Foarte bine, nu pot decât să mă bucur. Suntem un oraș care tinde să fie european nu?”

Vechea clădire a grădiniţei a fost reabilitată şi extinsă. Lucrările la noul corp au început în 2008 dar din lipsa banilor nu au fost continuate. În octombrie anul trecut, municipalitatea a decis să continue investiția începută de Ministerul Educației.

”Pot spune că nu vor mai exista acele probleme cu înscriere a copiilor. Aici vor intra aproximativ 100 de preșcolari pe lângă cei care vor veni să se reînscrie în mod normal pentru ceilalți ani”, afirmă Felicia Barbu, directorul grădiniţei.

”E o investiție extrem de importantă din punct de vedere al sumei, dar mai ales din punct de vedere al facilităților oferite pentru această grădiniță. Incercăm ca, de acum,acesta să fie standardul la grădinițele din Timișoara. Urmează cel puțin două alte grădinițe unde avem programe de extindere, de 2,5 milioane și jumătate de lei”, ne-a precizat Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.

Şi deşi, anul acesta, alte două grădiniţe intră în reabilitare, reprezentanţii Primăriei Timişoara spun că şi-ar dori şi sprijin din mediul privat

”Din păcate, constat cu amărăciune că majoritatea covârșitoare a agenților economici din oraș nu au nicio preocupare în a pune umărul la un plus de bine pentru oraș. Mereu aceleași câteva firme se implică și atunci când e vorba despre evenimente școlare, culturale sau sportive”, ne-a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Timiş, înscrierile în grădiniţe încep în 23 aprilie.

reporter: Sorina Covlea
operator: Dan Șoșdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri