"Guvernul de tehnocraţi" al Politehnicii timișorene

Data publicării:
tehnocrati prima 1

Prima şedinţă publică a comitetului director a avut loc astăzi la Timişoara. „Tehnocraţii" au discutat depre ideile ce pot pune Politehnica pe scena europeană a educaţiei universitare, dar şi a cercetării.

„Rolul nostru este să definim ce avem nevoie în economie şi cum trebuie să-i pregătească şcoala. Trebuie să-şi adapteze la evoluţia tehnologiilor cursurile. Noi definim criteriile de apreciere a cadrelor, a studenţilor, a absolvenţilor, ce trebuie modificat, ce noi domenii trebuie introduse", afirmă Dan Bedros, membru în Comitetul director al UPT.

Numai pentru acest an universitar, Politehnica din Timişoara a introdus în programa universitară două noi specializări pentru ciclul licență: Ingineria Produselor Alimentare şi Ingineria Valorificării Deşeurilor, care au atras deja zeci de studenți. Specialiştii care consiliază universitatea propun programe noi care să ajute la modernizarea instituţiei.

„Ce vrem noi să facem este să creştem reputaţia, să creştem calitatea şi să avem o situaţia de câştig reciproc pe de o parte pentru universitate, dar şi, bineînţeles, pentru companii şi, în mod special, pentru studenţi", susține Christian von Albrischsfel, membru în Comitetul director al UPT.

„Principala problemă pe care o au dânşii este legată de spaţiile excedentare pe care Politehnica le are şi am încercat să venim cu o strategie pentru a valorifica aceste spaţii. Încercăm să-i ajutăm pe dânşii să poată accesa mult mai uşor fondurile europene, sunt foarte multe proiecte în domeniul acesta", spune Florin Petolea, membru în Comitetul director al UPT.

Conducerea Politehnicii mizează pe experienţa specialiştilor pentru a face unitatea de învățământ superior cât mai competitivă atât la nivel naţional, cât şi internaţional. „Aceşti membri, toţi personalităţi de marcă ale Banatului şi nu numai, participă la acestă structură şi-şi aduc contribuţia pe diferitele comisii în a ne ghidona, folosesc un termen poate prea tehnic, în a ne transmite acele informaţii şi a stabili împreună cu dânşii acele linii directoare, pentru că Politehnica să rămână în continuare acolo unde a fost tot timpul”, ne-a declarat Viorel Şerban, rector al Universităţii Politehnica Timişoara.

Membrii comitetului director al Universităţii Politehnica se vor întâlni cel puțin o dată la trei luni.

Despre ”guvernul de tehnocrați” de la Universitatea Politehnica am discutat, în cadrul știrilor Digi24 Timișoara, cu Marius Oteşteanu, prorectorul UPT

reporter: Miodrag Hojda
operator: Tiberiu Alasu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri