Începe distribuirea manualelor şi a rechizitelor şcolare în Timiș

Data publicării:
05 RECHIZITE icon

Pachetetele de rechizite gratuite sunt adaptate pentru fiecare ciclu de învăţământ. Elevii din clasa pregătitoate primesc creioane colorate, caiete speciale pentru scriere şi hârtie colorată. Din cauza birocraţiei, însă, în fiecare an, o parte dintre rechizite rămâne în depozite.

Pavel Tocacs, reprezentant al ISJ Timiş, ne-a mărturisit: "Rămân rechizite pentru că este vorba despre dosare cu probleme. În mai mult de jumătate este vorba despre salariul minim pe economie, familii cu venit mic, astfel de cazuri".

Anul acesta, 14.600 de elevi vor găsi pe bănci, în prima zi de şcoală, pachete de rechizite, fiecare în valoare de aproximativ 30 de lei.

"Rechizitele comandate sunt în valoare totală de 338.000 lei, iar valoarea unui pachet la clasele primare este de 20 de lei, iar la clasele gimnaziale este de 30 de lei", a declarat pentru Digi24 Timișoara, Francisc Halasz, inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Timiş.

Tot în această perioadă, în şcoli sunt distribuite şi manualele necesare începutului de an şcolar. Nu toate cărţile din care vor învăţa elevii sunt noi. Cea mai mare problemă este la şcolile unde învaţă copiii cu deficienţe. Pentru ei nu au mai fost tipărite manuale de aproape 20 de ani. În restul unităţilor de învăţământ, aproape 90% dintre manualele şcolare au fost deja comandate.

La clasele unde nu sunt manuale disponibile, profesorii vor fi nevoiţi să predea după materiale didactice realizate de ei. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş estimează că până în 16 septembrie vor ajunge în Timiş şi comenzile de manuale care până acum nu au fost onorate.

reporter: Sorina Covlea
operator: Alin Lungu
editor web: Răzvan Bulacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri