Legea eutanasierii maidanezilor, boicotată de veterinari din Timiş

Data publicării:
3 EUTANASIERE BLOCATA icon

Medicii veterinari din Timișoara sunt extrem de supărați pe parlamentari, despre care spun că nu au ținut cont de opinia lor. Tocmai de aceea, în cabinete nu se vor face eutanasieri. 

Cei care vor cere medicilor un asemenea serviciu vor primi un singur răspuns. "Nu aş face pentru nimic in lume. L-aş trimite afară pe poartă şi aş vrea să existe şi o lege ca să sun şi la poliţie să îl pedepsească. Nu este soluția corectă la furie... Bine că nu a fost un taximetrist care a provocat această tragedie ca acum să omorâm toți taximetriștii din România", spune Andreea Stoian, medic veterinar.

Aceiași medici spun că nu vor să câștige bani de pe urma eutanasierilor, pe care le văd drept crime. Preferă să își respecte jurământul depus la finalizarea facultății.

"La noi, nu. Nu vom face eutanasieri la caţei sănătoşi, avem un cod etic şi nu ne poate obliga nimeni să facem eutanasie la cerere dacă noi considerăm că nu este necesar din punct de vedere medical", declară ferm Iulia Milin, medic veterinar.

Până acum, medicii veterinari din Timişoara cereau de trei ori mai mulţi bani decât îi costa pe ei achiziționarea materialelor sanitare necesare pentru realizarea eutanasierii. Pentru statul român, aceiaşi medici veterinari sunt din nou dispuşi să crească preţul, tocmai ca reprezentaţii primăriilor să nu îşi permită aceste costuri.

 

Decizia veterinarilor stârnește controverse, atât în rândul oficialităților, cât și al cetățenilor: "Foarte rau, pentru că pe ei nu îi muşcă, doar pe restul populaţiei care nu se poate apăra", "Asta nu e soluţia, eutanasierea şi castrarea. Hai, ok, îi iau ONG-urile, îi castrează, dar nu mai scapăm de probleme asta", "E vorba de bani, mai mulţi bani, să vezi cum îi omoară de numai-numai".

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, regretă această situaţie: "Nici această atitudine nu este corectă şi eu mă mir că a aparut. Din moment ce avem o lege care are anumite prevederi, diferite faţă de procedurile interne, noi nu mai putem continua astfel şi trebuie să respectăm legea".

Fără sprijinul cabinetelor private, la adăpostul municipalității nu ar putea să fie eutanasiați decât 20 de câini în fiecare zi. Asta pentru că aici nu există specialiști suficienți sau dotările şi substanțele necesare pentru eutanasiere.

reporter: Gerhald Ernst
operator: Tiberiu Alasu
editor web: Răzvan Bulacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape...
Digi FM
Cât de grea este proba fizică de la recrutarea MApN. Ce trebuie să știi dacă ai tatuaje
Pro FM
Benny Blanco, primele declarații despre povestea de iubire pe care o trăiește cu Selena Gomez: „Râdem toată...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
OFICIAL Cum pot primi pensionarii 1000 de lei în plus la pensie ? Exista o singură condiție
Digi FM
Colegii lui Mihai Onilă, revoltați după ce acesta a decis să plece din trupa AXXA: „Vom continua fără el, să...
Digi World
Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Portalul dintre New York si Dublin a fost inchis din cauza “comportamentului neadecvat”