Malurile Begăi încep să arate altfel. Sunt mulțumiți timișorenii?

Data publicării:
bega prima

Timișorenii au observat schimbarea, iar forma interesantă a malului a lăsat loc de interpretare și de sugestii: ”Pare că ar trebui un grilaj aici. Pentru că copiii nesupravegheați pot să pățească ceva urât”, ”Am înțeles că e ceva pentru bicicliști”. -Și pentru bicicliști și pentru pietoni. ”Păi, eu nu-l văd destul de lat pentru unul și pentru altul”, ”Eu sper să arate frumos, cum se vede așa, și pe partea de la turbină până la pod e frumos. Numai să se păstreze”.

Autoritățile spun că sunt în grafic cu lucrările și că designul dinamic se datorează terasamentului, care a necesitat câte o curbă, două, în unele locuri.


”Atât trotuarele, aleile pietonale, cât și pistele de biciclete încearcă să respecte funcționalitatea malurilor Begăi, pe de-o parte, și elementele care urmează să fie integrate, atât din punct de vedere peisagistic, cât și din punct de vedere funcțional, în acest proiect”, ne precizează Dan Diaconu, viceprimar al Timișoarei.

Lucrările de reabilitare a malurilor Begăi vor cuprinde mai mult decât trotuare și piste pentru biciclete. Proiectul prevede și stații de vaporeto, terase plutitoare, dar și scaune pentru pescari.

reporter: Ioana Sapianu
operator: M. Pop/ V. Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri