Marș împotriva desființării unor administrații fiscale. DN 7, blocat din nou de protestatari

Data publicării:
pecica A

















Nemulțumiți că Guvernul de la București nu a luat în seamă acțiunile lor de protest de vineri și de luni, pecicanii au revenit joi în stradă. Ei au pornit în marș pe străzile orașului.

Întrebăm: Ce veți face dacă nici forma asta de protest nu o să aibă sorți de izbândă? ”Probabil că vom protesta... vom continua protestele la Arad. Vom cere aprobare primarului Aradului și vom face proteste în fața Finanțelor și în fața Prefecturii”, afirmă Petru Antal, primarul din Pecica.

”Încercăm din nou, poate – poate reușim să îi facem să înțeleagă că nu vrem altceva decât să menținem Trezoreria la Pecica pentru ca oamenii din zona noastră să nu fie purtați pe drumurile Aradului”, adaugă Letiția Stoian, primarul din Semlac.

Protestatarii ne explică: ”Trebuie să îți iei liber de la lucru ca să mergi până la Arad ca să stai la coadă și să îți rezolvi problema. Plus drumul undeva cred că ar veni undeva spre 40 de lei”, ”Ar dura cam două zile la Arad față de aici. De ce? Păi de ce, că tre să mergi și la Arad stai cu orele la cozi”.

În momentul în care coloana protestatarilor a traversat drumul național, circulația a fost oprită de două ori timp de aproximativ 10 minute. În tot acest timp, șoferii blocați s-au arătat deranjați de întârziere, dar spun că sunt solidari cu protestatarii: ”Nu ne convine să stăm în coloană, bineînțeles, că avem și noi un program de respectat. Dar ce să faci? Își cer și ei drepturile”.

Mâine va fi ultima zi în care cei 30.000 de locuitori din zona orașelor Nădlac și Pecica vor mai putea să obțină acte sau să plătească taxe la Administrațiile fiscale din cele două orașe. Începând de luni, pentru orice formalitate care are legătură cu ANAF, oamenii din zonă vor trebui să parcurgă între 40 și 100 de kilometri dus – întors până la Arad.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri