Marș în memoria lui Michael Klein

Data publicării:
mars misa klein

Tineri fotbaliști ai echipei FC Hunedoara, foști colegi de echipă ai lui Michael Klein sau pur și simplu microbiști care i-au urmărit cariera sportivă, cu toții au participat la marșul dedicat fostului fotbalist. Sute de persoane i-au scandat numele celui care, timp de 16 ani, a fost cel mai iubit fotbalist al echipei din Hunedoara.

„Este și va rămâne cel mai important fotbalist al orașului Hunedoara și al naționalei”, spune Daniel Dăscălescu, antrenor echipă juniori FC Hunedoara.

„Noi care suntem mai tineri nu l-am cunoscut, dar el a fost și va rămâne mereu un simbol al orașului Hunedoara și un mare fotbalist al României”, admite și Casian Maghici, fotbalist FC Hunedoara.

Membrii galeriei Corvinul au desfășurat bannere inscripționate cu numele fostului fotbalist. Au fost depuse de asemenea și coroane la bustul lui Michael Klein și au fost depănate amintiri.

„Cel mai frumos era unde mergeam în țară așa se spunea, ascundeți vinul, c-a venit Corvinul, deci legenda trebuie să rămână legendă”, povestește și Victor Oncu, fost coleg cu Mișa la Corvinul Hunedoara.

„Afost și va rămâne în inima noastră unul din marii fotbaliști ai României care, prin ceea ce a demonstrat în teren și în afara lui, ne-a făcut să ne mândrim cu toții, hunedoreni și români deopotrivă”, a declarat și Alin Barna, președintele FC Hunedoara.

„Îmi pare rău că acești copii pe care îi avem acum la echipă nu au apucat să îl vadă jucând, să vadă ce înseamnă dăruirea, să vadă ce înseamnă spiritul de învingător”, l-a completat și Dan Stroia, fost coleg de-al său.

La marș a luat parte și fratele mai mare al fostului corvinist.

„Era un om extraordinar, un om sufletist, familist. Se pregătea și în vacanță, era totul pentru fotbal”, își amintește Martin Klein, fratele lui Michael Klein.

Mișa Klein a jucat de peste 300 de ori în culorile echipei Corvinul Hunedoara și a fost titular al echipei naționale în 89 de partide. El a murit pe 2 februarie 1993, la doar 33 de ani, în Germania, în timpul unui antrenament susţinut cu echipa sa, Bayern Uerdingen.

Reporter: Andrada Velciov

Operator: Tiberiu Mariș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri