Nicio soluție pentru problema câinilor maidanezi din Timişoara

Data publicării:
CAINI TIMISOARA ICON

În 2012, un copil de 6 ani din Timiș a ajuns în stare critică la spital, cu sute de mușcături pe corp. Autoritățile au început atunci lupta împotriva maidanezilor. Numai că, odată cu fiecare lună care a trecut, interesul a scăzut, astfel că, din cei 13.000 de câini fără proprietar câţi sunt în Timişoara, puțini au intrat în atenția autorităților.

"Am încercat să descurajăm creşterea unui număr mare de animale care nu sunt de rasă. Este necesar un număr mare de oameni care să parcurgă tot oraşul pentru a realiza un recensământ al câinilor din fiecare gospodarie. Noi am reuşit să sterilizam 1.600 de câini şi să microcipăm 1.700 de câini", declară Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Cum din 10 câini maidanezi, doar unul a fost sterilizat, nici măcar ONG-urile care luptă pentru protecţia animalelor nu exclud șansa unei nenorociri în Timişoara.

"Nu putem să excludem acest risc. Tragedia care s-a întamplat acolo se poate întâmpla, la fel de bine, oriunde", mărturiseşte Ruxandra Bizera, membru fondar "Pethope".

Victime au făcut și câinii cu stăpâni, iar autoritățile au găsit ac de cojocul proprietarilor printr-o hotărâre de consiliu local. Chiar dacă legea locală este în vigoare, niciodată nu a fost pusă în aplicare.

"Punctual, pentru deţinerea unui numar mai mare de doi câini sau doi pisici nu s-au aplicat sancţiuni. Vom acţiona după stabilirea taxei", informează Gina Velicu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Timișoara.

Conform estimărilor autorităților locale, pe lângă cei 13.000 de câini maidanezi, în oraș mai există alți 3.000 de câini cu stăpân, din care 1.000 sunt considerați periculoși.

reporter: Gerhald Ernst
operator: Viorel Jiva
editor web: Răzvan Bulacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri