Performanța școlară se scrie, în aceste zile, la Timișoara

Data publicării:
olimpiada prima

Să fii olimpic național nu este ușor, dar performanța răsplătește. Așa crede Corina Mara din Baia Mare. Deşi este doar în clasa a noua, nu este străină de competițiile la nivel național și chiar internațional: ”E o activitate incomparabilă, odată cu activități ce te mențin în priză. Nu ai prea mult timp pentru alte activități. Și da, pot să spun că sunt mândră cu ceea ce fac. Trebuie să știi ceea ce faci”.

Iar cuvântul performanță este la ordinea zilei pentru mulți dintre cei care participă anul acesta la faza pe țară. Unii au fost olimpici și la alte materii.

”La Limba și literatura română, pentru prima oară. În schimb, am mai fost în Timișoara, acum 3 ani, la olimpiada națională de geografie”, ”E primul an în care particip la olimpiada națională, însă am mai participat la alte concursuri, care s-au dovedit valoroase pentru dezvoltarea mea și sper ca și anul acesta să ne poarte noroc”,
”Nu am mai participat la olimpiadă națională, dar sper să fie bine de acum încolo”, spun participanții.

Capitala Banatului este, anul acesta, gazda a nu mai puțin de cinci competiții școlare naționale, la diverse discipline. Nu este pentru prima oară când, la Timișoara, vin elitele mediului preuniversitar.

”În anul 2011, a avut loc un număr mult mai mare chiar decât în acest moment, de olimpiade naționale. Vorbim de șapte olimpiade naționale, care s-au ținut la Timișoara. Sigur că, din 2011, până în acest moment, când avem cinci olimpiade naționale, am avut de fiecare dată susținerea unor olimpiade naționale, însă într-un număr mult mai mic”, ne-a declarat Aura Danielescu, inspector școlar general adjunct la ISJ Timiș.

Elevii vor susține cele două probe la Limba și Literatura Română la Liceul Pedagogic "Carmen Sylva". Câştigătorii vor fi anunţaţi duminică.

reporter: Ioana Sapianu
operator: Mihai Pop/Tiberiu Alasu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri