Plecare cu peripeții pentru mii de români care lucrează în străinătate. Zborurile - decalate, la vamă s-au format cozi

Data publicării:
plecare prima

Familia Muntean venise de la Petroşani la Timişoara, de unde trebuia să ia avionul spre Bologna. Din cauza fenomenului cunoscut sub denumirea de „ploaie îngheţată", mai multe curse au fost decalate. Printre acestea, şi a lor. Aşa că oamenii au fost nevoiţi să aştepte trei ore în areroport.

Întârzierile i-au luat prin surprindere pe pasageri, care au aflat că au de așteptat abia în momentul în care au ajuns în aeroport. Alin Babric a aflat de la rudele din Italia că mai are ore bune de așteptat. - V-a anunțat cineva? ”Nu. Am primit un telefon de la maică-mea din Italia și mi-a spus că... Cinci ore le petrecem aici”, ”Nimic, nu știam nimic. Și acum trebuie să așteptăm aici până deseară”, ”Stau patru ore aici până se pleacă. Nu ne-a anunțat nimeni, doar am întrebat eu acolo e cu întârziere”.

Și pentru că au de așteptat ore bune pe aeroport, pasagerii și-au găsit fel de fel de activități, între care lectura: ”Citesc ceva. Îmi petrec timpul”, ”Nicio problemă, aștept”.

În Vama Nădlac, din judeţul Arad, traficul a fost de patru ori mai mare decât într-o zi obişnuită. Oamenii au aşteptat şi câte trei ore, ca să treacă graniţa, însă... ”Noi trebuie să ajungem în Germania și stăm acum de o oră deja. Și stăm aici și ne obosim degeaba”, ”Mă întorc în Graz și înapoi la treabă”.

Pentru unii, însă, orele au trecut mai uşor, având în vedere că erau ultimele petrecute în România: ”A meritat așteptarea din trafic”, - Cum a fost acasă? ”E foarte bine. Mai bine ca în România nu e nicăieri. România e minunată. Cea mai frumoasă țară”.

În 12 ore, peste 1.500 de autovehicule au ieșit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, prin vama Nădlac. Ca să fluidizeze traficul, poliţiştii de frontieră au deschis patru benzi de ieşire din ţară pentru autoturisme şi alte două pentru autocare.

Reporter: Corina Sfia
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri