Poezii lansate într-un salon de înfrumusețare

Data publicării:
lansare poezie

„Prin noianul de cuvinte
Sunt omul care vede înainte
Și autorul cuvântului plin de gânduri
Pe care zadarnic tind să le regăsesc“

Versurile răsună într-un salon de înfrumuseţare. Frumuseţea cuvintelor se potrivește perfect într-un loc unde se pune în evidenţă frumuseţea oamenilor. O spune Marinela Jurca, hair – stylistul. Sau Marinela Jurca, poetul.

Marinela „îmbină” cuvinte de la 12 ani. A publicat versuri în mai multe reviste de literatură, iar în acest sfârşit de săptămână a fost lansată o antologie de versuri, în care se regăsesc câteva dintre lucrările sale. De altfel, una dintre ele dă şi numele volumului: „Cioburi de vise”. „Face parte din artă ambele meserii. Atât înfrumusețarea, cât și poezia“, spune Marinela Jurca.

Mihai Macoveanu este un alt autor care a contribuit la volumul „Cioburi de vise“. Şi pentru el, lansarea volumului într-un salon de înfrumusețare înseamnă ieșirea din tipare: „Este ceva inedit, este o îmbinare a artelor și în acest fel cred că acest proiect se va face renumit și dincolo de Timișoara. Deja sunt semnale din țară“.

Printre ceilalți autori de poezie se numără și un absolvent de Politehnică. Deși lucrează ca inginer, el caută cele mai bune rime pentru că vrea să se cunoască pe sine, să se descopere. „Acum 6 ani, când am început facultatea aveam eu ceva legătură cu poezia, dar prea puțin. Îmi plăcea să fiu inginer, visam total altceva, dar pe parcurs mi-am dat seama că viața nu e așa cum am văzut-o eu la început și trebuie să fim într-adevăr oameni. Și pentru a fi om trebuie să-mi cunosc sufletul“, afirmă Daniel Țole.

Din programul evenimentului n-au lipsit nici alte momente artistice, precum cântecele populare și colindele.

Cei 15 poeţi care au contribuit la antologia de poezie contemporană sunt hotărâţi ca toate fondurile strânse în urma vânzării cărţii să ajungă la Secţia de Oncologie a Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara. Antologia de poezie contemporană va apărea în librării în perioada următoare. Prețul unei cărți este de 25 de lei.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Cosmin Pîrlogea
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri