Pregătiri pentru... clasa pregătitoare în Timiș. Toamna se numără bobocii, spaţiile şi promisiunile

Data publicării:
clasa pregatitoare 1



Pregătirile pentru începerea anului şcolar au intrat în linie dreaptă în judeţul Timiş. Nu fără probleme: spaţiile pentru cei 8.000 de copii care vor urma clasa pregătitoare sunt insuficiente. La școala din Dumbrăviţa, de exemplu, în loc de patru clase pregătitoare, din toamnă, vor fi numai trei.

Ildiko Denes, director adjunct al Şcolii Gimnaziale Dumbrăviţa, ne precizează: ”S-a comandat mobilierul necesar, ce mai era nevoie, și să vină învățătoarele să își decoreze cum vor clasele. Sunt mulţi copii la noi, avem peste 527, așa că nu mai avem săli de clasă”.



Aura Danielescu, inspector şcolar general adjunct la ISJ Timiş, ne confirmă: ”Sunt probleme la unele școli în ceea ce privește spațiul, pentru că sunt școli, chiar primare, care vin în regim de după-amiaza. Incercăm să diminuăm numărul celor care vin de după-amiază la şcoală”.

Şi în acest an, cele mai căutate unităţi de învăţământ au fost Colegiul Naţional Bănăţean şi Liceul Pedagogic „Carmen Sylva" - şcoli cu deficit de spaţiu.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au mai puţin de o lună la dispoziţie să găsească soluţii. ”Elevii cei mai mici sunt o prioritate pentru noi, sunt cei mai mici care ne trec pragul, în învățământul primar, și suntem pregătiți să îi așteptăm, așa că o să cautăm soluții”, ne dă asigură Aura Danielescu, inspector şcolar general adjunct la ISJ Timiş. În total, 263 de clase pregătitoare vor fi formate, din septembrie, în Timiş.

reporter: Sorina Covlea
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri