Producție Bollywood la Castelul Corvinilor. Echipa din spatele filmului de dragoste indian ”Singh is bling” numără 200 de persoane

Data publicării:
castel

După ”Ghost Rider”, cu Nicholas Cage în rolul principal, turnat în urmă cu trei ani la castel, pelicula indiană ”Singh is bling” este cea mai amplă producţie realizată la Hunedoara. Pentru ca monumentul medieval să nu fie închis pentru turişti, cei de la Bollywood au restrâns filmările şi cascadoriile în curtea exterioară şi pe podul de acces spre castel. În urma acestor filmări, bugetul întregii comunităţi s-a întregit cu zeci de mii de lei.

”Pentru fiecare oră efectivă de filmare, castelul încasează 3.000 de lei. Doar acest lung metraj indian a adus astfel la buget 72 de mii de lei”, precizează Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

”În afară de taxele pe care le achită compania la primărie pentru a filma la castel, există şi alte venituri orizontale, cum ar fi cateringul sau cazarea actorilor, pentru că echipa din spatele acestui film numără vreo 200 de persoane care sunt cazate în Hunedoara şi în împrejurimi”, afirmă Costin Tinca, directorul Castelului Corvinilor.

Între filmări, turiştii au putut intrat să viziteze castelul. Au trecut astfel pe lângă actori şi au văzut îndeaproape cum se realizează un lungmetraj. Pentru unii vizitatori a fost o premieră:

”A fost fain, când l-or ridicat pe om cu macaraua şi l-or întors în toate direcţiile, s-o văzut de parcă s-ar fi bătut”, - Deci e prima dată când asistaţi practic la o filmare pe viu. ”Da, da, am văzut de acolo de sus din turn şi o fost frumos”,
- Aţi apucat să vedeţi scenele filmate acolo pe pod? ”Da, da, am văzut ceva”, - Şi cum vi s-a părut? ”Interesant”.

Filmul de dragoste al indienilor de la Bollywood nu este singura producţie realizată la castel în ultimii ani. Aici s-au filmat reclame la firme de autoturisme sau ceaiuri britanice şi s-au realizat, de către televiziuni din Statele Unite, documentare sau realty show-uri. Turiştii spun că interesul firmelor de producţie pentru Hunedoara este cel mai bun prilej pentru a ne promova istoria şi monumentele româneşti:

- E bine că vin să filmeze la castel? ”E foarte bine, sigur că e bine. Promovează şi castelul, vin şi bani la buget. Corect, sigur că da”,
”E frumos că ne expunem bogăţia istorică şi naţională”.

Turnarea peliculei indiene va mai dura o săptămână. Administratorii castelului spun că, din toamnă, alte case de producţie şi-au manifestat intenţia de a veni să filmeze la Hunedoara, pentru a profita de o perioadă în care afluxul de turişti nu este aşa de mare.

Reporter: Andrada Velciov
Operator: Tiberiu Mariş
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri