Prognoza meteo până la 1 septembrie: în vest, două zile cu temperaturi peste normal, ploi - după 21 august

Data publicării:
vremea 1



Prognoza meteo pe două săptămâni pentru BANAT

Temperaturi = După ce primele două zile vor fi caracterizate de o vreme mult mai caldă decât ar fi normal în acestă perioadă, local caniculară în zona de câmpie a regiunii, iar mediile temperaturilor maxime vor fi de aproximativ 34 de grade Celsius. Apoi valorile termice vor marca o scădere, în medie, cu 4 grade Celsius, apropiindu-se de normele climatologice ale ultimei decade a lunii august. Până la începutul celei de-a doua săptămâni a intervalului de prognoză regimul termic va fi staţionar, la medii în jurul a 30 de grade, iar spre sfârşitul lunii există tendinţa ca valorile diurne să mai scadă, în medie, cu 2 grade. Minimele termice vor scădea uşor şi treptat pe tot parcursul intervalului de prognoză, de la medii de 17...18 grade spre 14....15 grade Celsius.
Precipitații = Probabilitatea de apariţie a ploilor de scurtă durată creşte după 21 august, însă acestea vor fi în general slabe cantitativ şi pe arii relativ restrânse, exceptând ziua de 27 august, când se pot semnala pe arii mai extinse.

Prognoza meteo pe două săptămâni pentru CRIŞANA
Temperaturi = Maximele termice vor marca o scădere de la valori medii situate în jurul a 33 de grade Celsius în primele primele două zile, la aproximativ 30 de grade pe 21 august. Până la sfârşitul lunii, temperaturile diurne vor scădea uşor şi treptat, în medie cu 3 grade. Temperaturile minime vor marca o scădere uşoară de-a lungul celor două săptămâni de prognoză încadrându-se în medie între 17 grade, în primele zile şi 14 grade, în jurul datei de 1 septembrie.
Precipitații = Ploile, mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice, se vor semnala începând din data de 21 august pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar pe arii mai extinse şi, posibil, mai importante cantitativ vor fi în ziua de 27 august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri