Ripensia Timişoara a furnizat surpriza șaisprezecimilor din Cupa României

Data publicării:
ripensia-1

La fel ca înaintaşii din perioada interbelică, jucătorii Ripensiei Timișoara au început în forţă meciul cu U Cluj, iar Ciobai a înscris după mai puţin de un sfert de oră de joc. Imediat, Boangheş a reluat cu capul peste, iar forcingul s-a concretizat din nou, în minutul 21. Anagor l-a văzut pe Niculescu ieşit dintre buturi şi a înscris din apropierea centrului terenului, cu o execuţie care a amintit de golul lui Hagi împotriva Columbiei, la mondialul din 1994.

Festivalul gazdelor a continuat, cu acelaşi nigerian la timonă. Dar deschiderea lui pentru Adrian Popa nu a fost fructificată, chiar dacă mijlocaşul a rămas singur cu portarul clujenilor.

 

Şi cum ocaziile se răzbună, la faza imediat următoare, şepcile roşii au înscris. Calcan a pătruns lejer în careu, iar centrarea lui a fost transformată în gol de Ursu.

Ripensia Timişoara n-a acuzat şocul şi putea să îşi mărească avantajul chiar înainte de pauză, dar execuţia spectaculoasă a lui Briciu a fost scoasă în corner de Niculescu.

După pauză, Ionel Ganea a aruncat în luptă trei dintre titularii obişnuiţi ai meciurilor din Liga I, dar clujul a avut o singur ocazie, ratată de autorul golului, Ursu.

Ripensia Timişoara câştigă primul meci oficial împotriva unei echipe de Liga I de la revenirea în competiţii şi aşteaptă un adversar din prima urnă valorică în optimile Cupei.

reporter: Ionuţ Suciu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri