Sportul, pasiune indiferent de profesie

Data publicării:
sport pasiune

Cu multă stăruință și încurajări, zeci de sportivi au reușit să ducă la bun sfârșit fiecare probă. Gabriela se antrenează de cinci ori pe săptămână în sala de fitness. Deși execută exercițiile ca un adevărat sportiv de performanță, în afara sălii de fitness, profesia sa este cu totul alta.

„Pasiunea mea ese sportul și eu profesez ca asistent medical și kinetoterapeunt. E bine să lăsăm deoparte partea profesională când e vorba de sport”, povestește Gabriela Băncescu – concurent.

La fel ca Gabriela, și alți concurenți au lăsat halatele albe pentru echipamentul de fitness. O parte din concurenți au venit de la sute de km distanță pentru a participa la competiția sportivă de la Timișoara.

„Sunt din Slovacia, sunt aici ca să studiez medicina, sunt în anul II la Medicină. Iar acesta este hobby-ul meu, să mă antrenez”, spune un alt participant.

„Sunt medic stomatolog. M-am înscris la categoria fete începător.Trebuie să te antrenezi destul de mult și e o muncă până la urmă. Nimic nu vine gratis”, adaugău un altul.

„Am vrut să vedem dacă ne mai găsim încă o provocare. Am venit împreună cu trei prieteni, suntem din Sibiu. Pentru că nu avem o sală de Cross Fit acolo, încercăm să ne adaptăm antrenamentele la o sală normală și chiar am vrut să vedem despre ce este vorba”, este de părere un alt concurent.

Concursul a fost gândit în așa fel încât să poată participa orice persoană care acordă o importanță aparte sportului și care se antrenează de la câteva ore pe săptămână, până la antrenamente intense, pentru sportivi de performanță.

„Concurenții sunt împărțiți în două categorii, începători și avansați. La avansați, dificultatea exercițiilor este mult mai mare, iar greutățile folosite sunt mai mari, avem chiar o probă de repetare maximală”, explică Vlad Clenciu – arbitru.

„Majoritatea sunt clienți normali care merg la sală și vor să se autodepășească. Vor să vadă că  capacitatea lor fizică și atunci participă la acest concurs. Diferența e că sunt mai mulți sportivi, decât în celelalte trei ediții.  Sunt mai multe probe, e puțin mai greu și exercițiile sunt complet diferite față de ce a fost în etapele anterioare”, completează Răzvan Irimescu – organizator.

La a patra ediție a maratornului spotiv s-au înscris în total 97 de concurenți in Timișoara, Oradea, Cluj, Sibiu, Târgoviște și București. Este și ediția în care se va alege cel mai voinic român, adică sportivul care a făcut față cel mai bine exercițiilor gândite de antrenorii de fitness.

Reporter: Raluca Popa

Operator: Mihai Pop

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri