Vacanţe de... film. Insula Skiathos este în topul preferinţelor timișorenilor

Data publicării:
skiathos prima

Insula Skiatos, înconjurată de 69 de plaje cu nisip fin, a fost în 2008, platou de filmare pentru pelicula Mamma Mia - un muzical ce aduce în atenţia publicului hiturile formaţiei Abba, şi prezintă povestea unei viitoare mirese ce încearcă să îşi găsească adevăratul tată.

Tărâmul de basm în care Pierce Brosnan şi Meryl Streep şi-au jucat rolurile din Mamma Mia va deveni, la sfârşitul lunii iunie, loc de plimbare şi pentru Olimpia şi proaspătul ei soţ. Cei doi au ales Insula Skiathos ca destinaţie pentru vacanţa din acest an, întrucât spun ei, este un loc de vis şi de... film.

”Mă voi simţi în rolul lor. Este ca şi lună de miere pentru mine, pentru mine şi soţul meu, pentru că în 24 mai am avut nunta şi a picat fix foarte bine pentru luna de miere”, spune Olimpia Teguşi, turistă.

Pentru două persoane, vacanţa pe insula Skiathos costă aproximativ 800 de euro. În aceşti bani sunt incluse șapte nopţi de cazare, transportul dus-intors, cu avionul, dar sunt asigurate şi taxele de aeroport şi drumul până la hotel. Anual, aproximativ 5000 de români optează pentru această destinaţie, iar într-un top al locurilor în care turiştii revin, insula Skiathos ocupă prima poziţie.

Sejur Insula Skiathos

Preţ total: 788 de euro
- Cazare 7 nopţi
- Transport Timişoara-Skiathos şi retur, cu avionul
- Taxe de aeroport
- Transport de la aeroport, la unitatea de cazare (sursa: agenţie de turism)

”Este o insulă atractivă prin plajele sălbatice şi mai puţin cunoscute din partea de nord, unde nu ai acces foarte facil. Poţi să ajungi însă cu ambarcaţiunile puse la dispoziţie de localnici. Este o insulă cu o viaţă de noapte foarte activă”, precizează Cristina Căruntu, consultant turism.

Transportul aerian de tip charter între Timişoara şi insula Skiathos va fi disponibil începând din 21 iunie, până pe 20 septembrie. Din această săptămână, de pe aeroportul internaţional Traian Vuia din Timişoara vor fi zboruri de tip charter şi spre Creta şi Antalya.

”Dacă în aceste destinaţii alegem să mergem cu maşina, timpul este foarte mare. Deci într-o oră şi jumătate, o oră şi 40 de minute, suntem la destinaţie. Deci, principalul avantaj-timpul scurt. Şi facilitatea călătoriei”, susține Raluca Ungureanu, vicepreşedintele Autorității Naţionale de Turism.

Cursele spre Skiathos se vor efectua în fiecare zi de sâmbătă în această vară, cu aeronave care au o capacitate de 120 de locuri. Zborul nu va dura mai mult de 90 de minute.

reporter: Adina Iriza
operator: Tiberiu Alasu/ George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri