Vrea despăgubiri de la Primăria Timişoara. Un șofer şi-a stricat maşina într-o groapă de pe str. Memorandului

Data publicării:
groapa

”Cap de planetară, 62 de lei, cam o oră” - Georgeo Andrei a ajuns la service-ul auto după ce, săptămâna trecută, a intrat cu maşina într-o groapă de pe strada Memorandului din Timişoara. Acum, omul cere despăgubiri primăriei. ”Am intrat în crater. Acesta fiind în mijlocul drumului nu am avut cum să-l evit. Stânga dreapta erau parcate maşini şi asta e urmarea. Dacă e să fac o donaţie la copii fac cu mare drag, dar aici e vorba de o pagubă pentru că cineva nu şi-a făcut treaba aşa cum trebuie”, spune Georgeo Andrei.

În mână cu devizul primit de la service-ul auto, timişoreanul s-a îndreptat spre primărie. A discutat cu edilul, iar apoi a mers din birou în birou ca să vadă dacă poate primi banii cheltuiţi cu repararea maşinii. Aşa a aflat că este primul şofer care face o astfel de solicitare municipalităţii. ”Nu au mai avut cazuri de despăgubiri pentru pagube la maşini din cauza drumurilor neadecvate”, spune Georgeo Andrei. - Şi nu au ştiut ce au de făcut? ”Nu ştiau către cine să depun cererea”.

Pentru groapa din asfalt, reprezentanţii Primăriei Timişoara dau vina pe societatea de apă şi canal, aflată în subordinea Consiliului Local. ”Dacă se ajunge la o înţelegere foarte bine, dacă nu, se ajunge în instanţă. Dacă nu avem drumuri bune în Timişoara înseamnă că nu am avut niciodată”, declară Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Groapa de pe Strada Memorandului îi nemulţumeşte şi pe alţi şoferi: ”Aici s-a întâmplat, era craterul până la dunga de delimitare a drumului”, ”E superbă pentru şoferi. De aia plătim roviniete, ca să dăm cu maşinile în gropi. Cine le-a făcut de ce nu le astupă?”, ”Fără niciun semn, fără niciun indicator. Ce să mai zic? Uite au lăsat şi molozul în faţa casei. Aşa e la noi”, ”Aşa e România noastră. Aşa se lucrează la noi, se sparge şi se repară peste două luni”.

Între timp, groapa cu pricina a intrat în vizorul autorităţilor. Dacă dimineaţa aceasta încă punea probleme, după-amiaza muncitorii au astupat craterul cu asfalt şi au ridicat molozul lăsat pe marginea drumului. ”Am intervenit vineri, am făcut reparaţiile necesare şi azi am fost anunţaţi de firma de construcţii că a fiost terminată lucrarea de refacere a carosabilului”, ne precizează Loredana Leordean, purtătorul de cuvânt al Aquatim.

În termen de 30 de zile, şoferul va primi un răspuns de la municipalitate. Dacă nu îşi va recupera banii pe reparaţiile maşinii, este hotărât să dea Primăria Timişoara în judecată.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri