Doi candidaţi pe un loc la Şcoala de Agenţi de Poliţie 

Data actualizării: Data publicării:
SC POLITIE

Şcoala de poliţie din Câmpina va şcolariza în acest an un număr dublu de agenţi faţă de cât alocase Ministerul de Interne în primăvară. 1000 de locuri sunt disponibile pentru tinerii care concurează în aceste zile ca să devină poliţişti. Ministerul a mărit cifra de şcolarizare din cauza lipsei de personal, reclamată atât de sindicatele din poliţie, cât şi de inspectoratele judeţene.

Primele care au intrat în concurs au fost fetele. Cătina Amza este una dintre cele 629 de fete care vrea să facă şcoala de poliţie la Campina şi a venit tocmai din judeţul Olt pentru examen. Prima dată a picat proba scrisă, însă speră ca de această dată să aibă suces, după ce a trecut de probele sportive.

"Timpul de antrenament a fost foarte scăzut. Dar m-am pregătit. Nu pot să spun că foarte intens, dar cu ambiţie se poate totul obţine", Cătina Amza, candidat.

La Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr" din Câmpia sunt disponibile 1.000 de locuri pentru cei peste 2.100 de candidaţi care s-au prezentat la unitate pentru concurs. Cei mai mulți candidați sunt foarte tineri și abia au terminat liceul, însă nu există o limită de vârstă, ci doar de înălțime. Primul hop a fost pentru unii floare la ureche, însă pe alții i-a trimis acasa.

"A fost bine, a fost greu. aerul ne-a împiedicat, a fost foarte mult la rezistenţă, dar am rezistat, am reuşit. Care a fost cea mai grea probă? Rezistenţa", candidată.

" Greu! Am picat la rezistenţă, mai aveam 5 secunde. Nu mai vreau, am mai încercat odată anul trecut şi am picat la scris la academie şi nu mai vreau să mai dau", candidată.

"Foarte groaznic, critic, nu vreau să mai aud de aşa ceva. În primul rând nu sunt reguli stricte, în al 2-lea rând nu e observat aşa cum trebuie, se pun piedici. Iar medicii, poţi să cazi, să mori pe teren că ei nu au nicio treabă cu tine", candidată.

Mai mari emoţii au părinţii candidaţilor, care stau cu sufletul la gură, înghesuiţi în faţa porţii în aşteptarea copiilor.

"Emoţii avem, sperăm că-i bine tot, fata mea aleargă acum", părinte.

"Bineînţeles că există un pic de emoţii, dar cu un pic de pregătire, cine e pregătit nu e niciun barem de netrecut dacă există şi pregătire", părinte.

"Trebuie să avem încredere în ei, chiar dacă au căzut. Trebuie să se pregătească mai intens să vină data viitoare dacă vor", părinte.

Incepând din acest an este posibil ca școala agenți de politie să nu mai dureze 2 ani.

"Aproape foarte posibil ca perioada de şcolarizare la un an. Ştim exact că promoţia 2018 o să termine şcolarizarea în decembrie 2017, deci la un an şi 3 luni", cms. şef Ciprian Dragoş Tureac - purtător de cuvânt Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina.

La proba sportivă candidații au avut de trecut probele de rezistență, viteză și aruncarea mingii medicinale. La proba scrisă este un singur examen care combina gramatica limbii române și o limba străină la alegere.

Reporter: Sorin Secli/ Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri