Duel cu unul dintre coloși

Data publicării:
rugby-a-londra-con-gli-harlequins_125791_big
Timișoara Saracens se pregătește de al treilea joc din grupele Challenge Cup. Bănățenii joacă rolul gazdelor, sâmbătă, pe „Dan Păltinișanu", împotriva celor de la Harlequins Londra, unul dintre cele mai importante cluburi de pe continent. Londonezii au în spate o istorie de 150 de ani și sunt deținători a trei trofee Challenge Cup, ultimul, în 2011, când au câștigat o finală chiar împotriva adversarilor din grupă, Stade Francais.

Englezii vin la Timișoara din postura de finalistă a ediției trecute, când s-au înclinat, 26-19, în fața francezilor de la Montpellier. Harlequins evoluează în Aviva Premiership, una dintre cele mai puternice întreceri de pe continent, competiție pe care au câștigat-o doar o singură dată, în sezonul 2011-2012. În grupa a cincea a actualei ediții a Challenge Cup, englezii ocupă locul secund, după o victorie și o înfrângere, în care au obținut punctele bonus. În prima rundă, londonezii s-au impus 43-21 în fața celor de la Stade Francais, pentru ca în meciul precedent să piardă 36-35, cu Edinburgh, la capătul unuia dintre cele mai spectaculoase meciuri din actuala stagiune.

Duelul de sâmbătă, de pe Dan Păltinișanu este al 28-lea dintr-o echipă din Premiership și una românească și primul după 13 ani, pentru oaspeți, cu o echipă din afara celor șase națiuni. Jocul cu echipa pregătită de Mark Mapletoft începe de la ora 15:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri