Gata de confruntarea cu londonezii

Data publicării:
preview saracens
Timișoara Saracens joacă pentru a doua oară la rând rolul gazdei în grupele Challenge Cup. Bănățenii primesc sâmbătă vizita finalistei de anul trecut, Harlequins Londra. Cum văd timișorenii jocul de pe Dan Păltinișanu, aflăm în rubrica sport

Rugbiștii de la Timișoara Saracens joacă sâmbătă, de la ora 15,00, al treilea lor meci din grupele Challenge Cup, cu englezii de la Harlequins. Partida va avea loc pe stadionul „Dan Păltinișanu", iar timișorenii știu ce au de făcut pentru a se asigura că diferența de valoare nu se va resimți pe tabelă, la fel ca în precedentele dueluri.

„Ritmul de joc va fi foarte foarte ridicat și vor fi importante primele 20 de minute. În precedentele două jocuri, am început foarte slab din acest punct de vedere, cu eseuri primite în primul sau al doilea minut și e destul de greu să joci de acolo”, a spus Valentin Calafeteanu, de la Timișoara Saracens.

„Trebuie să punem în practică ceea ce am făcut bine până acum și să sperăm că va fi suficient pentru a putea fi competitivi. Știm însă că va fi foarte greu, împotriva unei formații care joacă mereu la un nivel ridicat, dar dacă vom fi și noi în top, lucrurile pot ieși bine pentru noi”, a explicat și Grainger Heikell, antrenorul celor de la Timișoara Saracens.

Finalistă anul trecut și deținătoare a trei trofee Challenge, Harlequins Londra vine la Timișoara de pe locul secund în grupă, după două partide în care au punctat de 78 de ori împotriva scoțienilor de al Edinburgh și a parizienilor de la Stade Francais.

„Au o grămadă de înaintare puternică. Sunt o formație răbdătoare, căreia îi place să țină de minge, mai ales atunci când atacă, dar, la fel, și în defensivă, unde fac foarte puține greșeli. Așa că trebuie să fim și noi calmi, să încercăm să păstrăm posesia cât mai mult, să creem faze și să punem presiune”, completează Grainger Heikell.

Bănățenii nu au nicio problemă de lot, după ce și Valentin Calafeteanu s-a refăcut zilele trecut după accidentarea suferită înaintea meciului naționalei cu Uruguay și vor aborda confruntarea cu Harlequins cu cea mai bună formulă. Duelul cu formația londoneză are loc sâmbătă, de la ora 15:00, pe stadionul Dan Păltinișanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri