Geneva | Preparatele de aur ale bănăţenilor

Data publicării:
ungunet
Două medalii de aur, la Salonul de Inventică de la Geneva, pentru cercetătorii din Timișoara. Aceştia s-au prezentat la standul României din Elveţia cu un unguent pe bază de extract de măghiran și scoarță de mesteacăn, pentru combaterea infecțiilor cauzate de Stafilococul Auriu, dar și un gel împotriva râiei, ce poate fi folosit atât la câini, cât şi la om. Preparatele cercetătorilor din Banat sunt 100% naturale și au reușit să îi impresioneze pe specialiști.

Infecțiile de piele provocate de stafilococul auriu pot fi acum combătute eficient cu ajutorul unui unguent 100% natural. Asta spun cercetătorii care au realizat acest preparat unic în România, cu extract de măghiran și scoarţă de mesteacăn.

"În momentul de față, pe piața produselor fito-farmaceutice nu se găsește un produs care să conțină compuși naturali bio-activi pe bază de mesteacăn și măghiran", explică Georgeta Pop, profesor Facultatea de Agricultură - USAMVBT.

Potrivit specialiștlor, extrasul de măghiran combate eficient bacteriile, iar coaja de meteacăn are și efect antiinflamator.

"Studiile sau testele biologice pe care le-am efectuat au demonstrat faptul că au acțiune mai mare decât a anitibiticelor folosite, care se găsesc pe piață folosite cu această destinație", continuă Georgeta Pop.

Un alt preparat din Banat premiat cu aur la Geneva este gelul pentru tratamentul demodicozei. Va putea fi folosit împotriva râiei, atât pe câini, cât şi pe oameni.

"Nu facem decât să schimbăm mediul în care trăiește acest parazit, îl schimbăm în defavoarea lui, astfel încât schimbându-i viața, schimbându-i mediul în care trăiește, îl anulăm", spune și Narcisa Mederle, profesor Facultatea de Medicină Veterinară USAMVBT.

Gelul este realizat din ingrediente naturale, precum mierea și propolisul, și nu afectează pielea.

"Pe piață se urmărește la ora actuală folosirea unor produse ecologice. Asta este și tendința actuală în medicină, nu doar în cea veterinară, ci și cea umană", povestește și Gheorghe Dărăbuș, profesor Facultatea de Medicină Veterinară USAMVBT.

Reprezentanții Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului se mândresc cu reușita cercetătorilor, realizată în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara.

"Până la urmă reprezintă imaginea universității noastre, cercetarea din universitatea noastră și duc numele universității peste hotare", concluzionează Isidora Radulov, prorector USAMVBT.

Ambele invenții premiate cu aur la Geneva sunt în curs de brevetare. Pe viitor, cercetătorii din Banat speră ca ele să ajungă pe rafturile farmaciilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri