În Harghita s-a putut, în Braşov nu

Data actualizării: Data publicării:

Un drum judeţean care face legătura între Braşov şi Harghita arată cu totul diferit în funcţie de partea din care te uiţi. Drumul Judeţean 132, care porneşte din Rupea şi se termină la Vlăhiţa trebuia asfaltat de ani buni. Dacă in judeţul Harghita autorităţile au reuşit acest lucru anul trecut,  iar acum şoseaua este impecabilă, pe o porţiune din judeţul Braşov şoferii se chinuie să ocolească gropile pline de apă din carosabil. Consiliul Judeţean Braşov a organizat o licitaţie pentru reabilitarea carosabilului, dar nu a stabilit încă o firmă câştigătoare. 

Dumul Judeţean 132 are în total are în total aproape 50 de kilometri. Jumătate din el pe teritoriul judeţului Harghita şi jumătate în Braşov. Dacă în judeţul Harghita drumul este foarte bun, de cum intri în Braşov rişti să rămâi cu maşina în pană pentru că lucrurile se schimbă radical.

"Trecerea dintr-un judeţ în altul îi surprinde pe mulţi şoferi, mai ales pe cei care vin dinspre Harghita spre Braşov. Dacă până aici drumul este impecabil, brusc acesta devine plin de gropi", Sorin Secli - repoter Digi24 .

" Parcă e cer şi pământ între ăstea două", şofer.

" Până în sat sunt vreo 4 kilometri să nu exagerez. Şi în cât timp îi faceţi? Nu vreau să mint, vreo 20 de minute. Se strică maşinile rău? Praf se fac toate ălea", şofer.

În judeţul Harghita lucrările de reabilitare a drumului s-au terminat acum un an, acesta a fost reparat cu fonduri europene, şi a costat aproximativ 60 de milioane de lei. Până atunci aceiaşi situaţie era şi acolo, drumul era din pământ, însă lucrurile s-au mişcat destul de repede. Şoferii sunt revoltaţi că în judeţul Braşov nu s-a făcut nimic.

"Acolo a fost făcut acum aproape 20 de ani nu ca aici. Acolo e plin cu gropi", şofer.

 

Pe unele porţiuni între Rupea şi comuna Jimbor, drumul a fost petecit în mai multe rânduri, însă tot este plin de gropi. Pe o porţiune de 5 kilometri de la Jimbor până la limita de judeţ, acesta nu a văzut niciodată asfaltul.

"Mulţi nici nu trec pe acolo, trec prin Caţa pe partea cealaltă, pe la barieră. Cu o maşină care e mai joasă nici nu poţi să mergi", şofer.

"Banii s-au cheltuit şi aici nu au ajuns să repare", şofer.

La Braşov, Consiliul Judeţean vrea să repare drumul prin Planul Naţional de Dezvoltare Locală, însă de peste 2 ani de când a fost deschisă licitaţia pentru repararea drumului nu s-a întâmplat nimic.

"În 2015 s-a semnat un contract şi anul trecut s-a finalizat proiectul tehnic. Avem proiectul tehnic de la Homorod până la limita de judeţ cu Harghita.  Avem proiectul tehnic, sperăm ca în 10 zile să apuce să vină toate firmele care doresc să vină la licitaţie. Se va face procedura de achiziţie, se va analiza fiecare ofertă", Adrian Gabor - vicepreşedinte CJ Braşov.

Drumul judetean 132 uneste zone sarace din judeţele Harghita şI Braşov, care ar putea fi însă revigorate daca infrastructura ar ajuta autoritatile sa atraga investitori in aceste localitati.

Reporter: Sorin Secli
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri