Incendiu la grădiniță

Data publicării:
incendiu
Un incendiu puternic izbucnit în această dimineață a distrus acoperișul grădiniţei din localitatea Sânmartinu Maghiar, judeţul Timiş. Şapte copii frecventează unitatea respectivă, dar din fericire nu au fost victime, deoarece focul a izbucnit înainte ca cei mici să ajungă acolo. Localnicii au văzut flăcările și au alertat imediat pompierii și autoritățile.

Clădirea afectată de incendiu a fost reabilitată ultima dată în anul 2005. Întreg acoperișul a ars, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătraţi. Mai multe echipaje ale pompierilor s-au deplasat la fața locului pentru a opri vâlvătaia.

„Ne-am deplasat la locul intervenției cu 4 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autoscară mecanică pentru lucru la înălțime. De asemenea la locul intervenției s-au deplasat 2 ofițeri și 14 subofițeri. Intervenția a fost una dificilă deoarece a necesitat decopertarea întregului acoperiș al clădirii. Intervenția a durat peste 3 ore”, a precizat Mugurel Ioja, reprezentant al ISU Banat.

Autoritățile locale urmează să decidă, după ce evaluează pagubele, dacă vor reabilita sau nu clădirea, veche de un secol. Între timp, cei 7 preșcolari vor face naveta spre cea mai apropiată grădiniță.

„Pot fi transportați cu microbuzul școlar al unității de învățământ care de altfel transportă și școlarii din clasa pregătitoare și până în clasa a opta. Distanța este de 3 kilometri până la grădinița de la Uivar, drum asfaltat, toate condițiile”, admite Francisc Halasz, inspector școlar general adjunct al ISJ Timiș.

La Primăria Uivar, cea de care aparține grădinița din Sânmartinu Maghiar, se va constitui o comisie care să evalueze pagubele produse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri