Interes crescut pentru Castelul Corvinilor

Data publicării:
interes
Interes crescut față de Castelul Corvinilor. 6500 de vizitatori au trecut pragul Castelului doar în ultimele zile. În ciuda incidentului de săptămâna trecută, când 170 de mii de lei din încasări au fost furaţi, turiștii continuă să vină la Hunedoara. Reprezentanții primăriei și cei ai castelului spun că a fost suplimentat numărul de agenți de pază și că în interiorul și în exteriorul monumentului vor fi montate zeci de camere de supraveghere, dar și senzori de mișcare și fum.

65 de mii de turiști au vizitat castelul de la începutul anului și până acum. Numărul este cu aproape 20 de mii mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut. Doar în ultima săptămână, la Hunedoara au ajuns aproape 6500 de vizitatori.

"Mi-a plăcut foarte mult, și aș vrea să revin cât de curând. E prima dată când veniți? Da. E frumos și la Cetatea de Scaun a Sucevei, dar aici e și mai frumos."

"E prima dată când venim aici, ne place, să vedem acum, explorăm."

"E foarte interesant. E prima dată când vii și tu aici, nu? Da,da! Am văzut închisoarea. Și cum ți s-a părut, înfricoșătoare? Nu."

În minivacanţa de 1 mai, banii din vânzarea biletelor au fost furați în timpul nopții. Încasările erau depozitați într-un sertar.

"La mai puțin de o săptămână după furtul celor 170 de mii de lei, principalul suspect a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Polițiștii continuă ancheta pentru a recupera prejudiciul, dar și pentru a stabili dacă bărbatul a avut sau nu complici" - Andrada Velciov, reporter Digi24 Timişoara.

La nivelul primăriei Hunedoara, în administrarea căreia se află castelului, se derulează o anchetă internă. În paralel, numărul agenților care păzesc monumentul a fost suplimentat. Permanența este asigurată de 2 agenți pe timp de noapte, și de alți 2 pe timp de zi.

"Vor fi montate camere de luat vederi atât în interiorul monumentului, cât și în vecinătatea acestuia. În același timp s-a gândit un plan pentru montarea de senzori de mișcare și senzori de fum în castel", spune Cristi Roman, director Castelul Corvinilor.

Castelul din Hunedoara este considerat cel mai bine conservat monument medieval din SE Europei. În acest an, la castel vor începe lucrări de restaurare și conservare în valore de 5 milioane de euro, fonduri europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri