O staţiune redescoperită

Data publicării:
parang
O staţiune montană începe să prindă viaţă într-o zonă cunoscută înainte doar pentru minerit. Aproape 10 mii de oameni au urcat în Parâng de la începutul anului şi niciunul nu a plecat dezamăgit. Iată de ce !

Ani de zile, staţiunea Parâng a pierdut teren în faţa zonei montane de la Straja, aflată la doar 30 de kilometri distanţă. Încet încet, însă, turiştii redescoperă pârtiile din masivul Parâng. Nu se lasă descurajaţi de faptul că nu pot urca decât cu telescanul, asta în condiţiile în care drumul judeţean dintre Petroşani şi staţiune este impracticabil.

„S-au reîntors mulţi dintre turiştii care veneau până acum în Parâng, şi ne-a ajutat şi zăpada căzută la momentul potrivit. În perioada sarbătorilor am avut grad de ocupare sută la sută”, explică Paul Ponyiczky, administratorul staţiunii.

De la începutul anului şi până acum, în Parâng au fost peste 2.500 de turişti, în fiecare săptămână. Cinci pârtii funcţionează în staţiune şi toate au instalaţii de teleschi.

„Turiştii care vin în Parâng spun că le place foarte mult faptul că staţiunea este aerisită şi pârtiile nu sunt îngrămădite una lângă cealaltă. În plus, au la dispoziţie peste 5 km de domeniu schiabil” - Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

„E un peisaj extraordinar, îmi place zăpadă, îmi place să schiez, chiar dacă nu o fac destul de des, dar da, cred că e foarte frumos aici”

„E prima dată când venim aici. şi cum vi se pare? Super, super ok, super, super. Au pârtia mai frumoasă, e pârtia mai ok.”

Parângul e apreciat şi de parapantişti, care se antrenează aici pentru o competiţie de profil. În staţiune sunt 200 de locuri de cazare, în hoteluri sau pensiuni. Preţul mediu pentru o cameră dublă, cu mic dejun inclus, este de 120 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri